2008. október 28., kedd

Bútor, szőnyeg és sál

Mivel a PéCézés lassan halad, írok egy kicsit, mi történt mostanában erre.
December első hétvégéjén költözünk, ez már úgy néz ki biztos. Legalábbis leadtam a rendelést a költöztető autóra s az ismerőseink többsége visszajelzett, hogy tud jönni segíteni. A Mikulás már az új lakásunkban fog meglátogatni minket.
Pénteken megrendeltük az új ülőgarnitúránkat. Sajnos a régiben az egyik oldalon eltört egy rugó, így 10cm mély mélyedésben szoktam üldögélni. Az újat már a mi lakásunkba hozzák ki november végén, jippííj. Ráadásul olyan szerencsénk volt, hogy épp 15% árengedmény járt erre a márkára. Amúgy ki lehet találni, milyen színű lesz. :)
Szombaton szőnyeget is vettünk. Ez teljesen véletlen alakult így, de mivel 70% árengedmény volt a kinézett példányra, nem hagyhattuk ott. Ez is majd az új nappalinkba fog kerülni.
Pakolással sehogy sem állunk. Szó szerint. Múlt héten kölcsön kaptunk 20 költöztető ládát, szóval lenne is már mibe. Sőt zsákokat is vettünk már hetekkel ezelőtt, csak a lustaság egyenlőre erősebb volt. Pedig olyan jó lenne nem az utolsó pillanatra hagyni mindent...

S hogy kézimunkáról is legyen szó, Szilárdnak készült egy sál a múlt héten. Sajnos az első kötött sálát valahol elhagytuk pár hét használat után.


Ez a sál ugyanabból a fonálból készült, mint a kesztyűje, csak duplán fogtam be a munkába, hogy télre is elég meleg legyen. Mivel a fonál nem volt elég az egész sálhoz, így egy része abból készült, amiből az előző nyakravaló is.


Színes sál
Modell: 1s1f minta
Fonál: Regia Stretch Crazy Color (70% gyapjú, 23% poliamid, 7% poliészter) és Garnstudio´s Fabel superwash gyapjúfonál (75%gyapjú, 25% poliamid), összesen 25g
Kötőtű: 4mm bambusz

3 megjegyzés:

zazálea írta...

A sál (szokásosan) nagyszerű! Mi, legalábbis én pedig kitartóan várjuk a PC-t... :)

Anna anyja írta...

A sál jó, de állj neki csomagolni, mert jujjujjuj lesz. Én már vagy nyolcszor költöztem, tudom... Ezzel együtt most is csak húzom az időt a készülődés helyett, pedig két nap múlva utazunk. Hajrá!!!

Kata írta...

Milyen jó ez a bújtatós megpldás:)