2008. október 7., kedd

Tre-Hki-Tre

Gyermekem apja nyár végén rendelt tőlem egy táskát. Néhanapján Helsinkibe kell utaznia munkaügyben, ilyenkor gyakran visz magával laptopot is, s a laptoptáskájával sosem volt kibékülve. A kérés tehát egy laptoptáskára jött, elég határozott elképzelése volt a kinézetéről, konkrétan rámutatott a boltban egy táskára, hogy ilyet.
Együtt vettük az anyagot hozzá, a külső része egy elég erős vászonanyag, a belseje pedig világos lenvászon. Lemértük a laptopot, azután kezdődhetett a szabás.
Belülre került egy cipzáros és egy pici telefontartó zseb, kívülre pedig egy nagyobb, patenttal záródó zseb.


StenSapu viccelődött az elején, hogy a táska neve Tre-Hki-Tre legyen (Tampere - Helsinki - Tampere vasútvonal), s én ezt az ötletet nem hagyhattam ki. Feltűnő helyre azonban nem akartam rakni a jelzést, ezért a táska felső lapjának belső szélére került a címke.


(Senkit se tévesszen meg a képeken a zöld háttér, még szeptember elején készültek a fotók, azóta minden besárgult, s lassan levél sincs már a bokrokon, fákon...)

2 megjegyzés:

Lívi írta...

És gyermeked apja nem akart modellt állni a fotóhoz? Olyan más úgy, mint a korláton lógva. Meg a kendősál óta amúgy is tudjuk, hogy otthon van a modellszakmában is :-DDD

Jucuu írta...

Továbbadtam az uramnak, csak mosolygott az orra alatt. :)