2008. október 8., szerda

Kézimunkás szütyő

Ehhez a szütyőhöz az ötletet ebben a blogban találtam.
A fonalat évekkel ezelőtt vettem, már fogalmam sincs mihez, nem is értem magam, milyen tervem lehetett vele, ugyanis nagyon-nagyon vastag. No, de amikor a fent említett blogot nézegettem, eszembe jutott, hogy lenne nekem ilyen táskához megfelelő fonalam, gyorsan meg is kerestem és bele is fogtam azonnal a kötésbe. A táska csak úgy érzésre készült, felszedtem a szemeket, és addig kötöttem, mígnem a zoknifonalam és kötőtűim kényelmesen belefértek.

Kézimunkás szütyő
Modell: Sini kassi-ról ránézésre
Fonál: Novita Jumbo (70% akril, 30% gyapjú), 164g
Kötőtű: 8 mm körkötőtű


A táska készítése nem volt fájdalommentes (annyira vastag volt a fonál), be kellett iktatnom egy nap szünetet a kötésbe, mivel a hüvelykujjam bedagadt. Emiatt kb. a felétől sokkal lazábban kellett kötnöm, mint az elejét, hogy ne okozzon fájdalmat a szemek mozgatása a kötőtűn.
Tetszik a végeredmény, bár a színe valahogy nem az igazi, s ha újrakezdeném, akkor az aljára sokkal több sort kötnék és a fogyasztást is jobban szétosztanám a tetején. De azért így is oké. Visszabontani nem akartam egy sort sem a fentebb említett fájdalmak miatt, alig vártam, hogy végre letehessem a kőtőtűt.

7 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Hali!
Nekem is kellene valami ilyesmi,jó ötlet!
Elmondhatnád, a többi fonaladat hogyan tárolod, meg a többi anyagot, kelléket.Nekem ez mindig probléma. a szobám tele velük, hogy szem előtt legyenek napi szemlézésre. Anice

Anice kötős blogja írta...

Ja, zoknit is kötöttem, hurrá !

Jucuu írta...

Remélem képet is raksz fel hamarosan a zokniról a blogodra. :)
A fonalaim, anyagaim szanaszét mindenfelé vannak... Ezért lesz jó az új lakásban a varrószoba, oda szépen én is kipakolhatom őket, így mindig szem előtt lehetnek, nem szeretem ha el vannak csomagolva.

bubi írta...

Olyan "gusztusos" blogoka linkelsz, már csak meg kellene tanulnom finnül. :o)))

Unknown írta...

Meseszép A fogantyút hogy kell csinálni?

Jucuu írta...

Egyszerű, lekötöttem pár szemet, s a következő sorban felszedtem ugyanannyit és folytattam a kötést. :)
Buboreek, ez a blog épp angolul is olvasható, ha kicsit lentebb görgetsz, láthatod, hogy mindkét nyelven ír benne. :)

helen írta...

Sztem a színe pont jó! Nekem tetszik! :)