2008. október 24., péntek

Zokni és félzokni

Húgom és anyukám is rendelt magának zoknit azután, hogy magamnak sikerült összehozni pár használhatót. Fonalat nem kellett vennem, ugyanis már pár éve beszereztem néhány gombolyaggal, amiket végül nem használtam el.
Ivi húgom a fekete csíkos fonalat választotta, először az ő zokniját kötöttem meg, ugyanis egyforma a lábunk, így nem volt nehéz méretre kötni. A képen nagyon ormótlannak tűnik, de valójában szép kényelmesen a lábamra simul és lehet érezni, hogy jó meleg zokni.


Ivett csíkos zoknija
Modell: alap zokniminta
Fonál: Novita, 7 Veljestä Raita (75% gyapjú, 25% poliamid),
Kötőtű: 3.5mm zoknikötőtű

Mivel anyukám hamarosan meglátogat minket és itt tölt bő 3 hetet, így az ő zokniját csak félig készítettem el, s akkor kötöm majd készre, mikor itt lesz nálunk. Így biztos, hogy jó lesz a lábára, én meg azután tudni fogom, mekkora zoknit kell neki kötni.
Neki nem tetszett persze az ötlet, azt remélte, hogy miután ideérkezik hozzánk, rögtön meleg zoknit húzhat a lábára. De megígértem neki, hogy egy este alatt befejezem, gyorsan fel tudja majd avatni.


Valami hihetetlen nehéz volt erről a fonálról fényképet készíteni, a piros szín minden képen beégett, kivéve ezt az egyet. Mindenesetre nagyon tetszik ez a szín, ha nem anyukámnak kötném a zoknit, bizony már meggondoltam volna magam és megtartanám.

8 megjegyzés:

King.art írta...

Tényleg nagyon szép az a piros szín. A másik a zoknikötős képeken is látható, ugye? Az is tetszik. Még ilyen vastagságú zoknifonalakra vágyom, vékony most már van rengeteg :)

Unknown írta...

de szép is lenne ha tudnám hol lehet ilyen mesés fonalakat beszerezni.... olyan szépeket tudsz csinálni. Hogy csinálod hogy pont ugyanúgy jön ki a minta mindig?

Névtelen írta...

Mázlista családod van, hogy ilyen szépeket kötsz nekik! :)

Jucuu írta...

Szilda a fonálon ugyanott kezdem el mindkét zoknit, de mint az orrán láthatod, nem mindig sikerül ugyanúgy megkötni.

Amaranta írta...

Mindkét zokni nagyon jó, nekem a piros színe különösen tetszik!

Ha van kedved kicsit játszani, néztz be a blogomba, mert kipécéztelek :-)

Emi írta...

Szia! Kipécéztelek én is! Most veszem észre, hogy nem vagyok az első.

Unknown írta...

Szia! Elkezdtem a zoknikat, és valahogy a passzém nem akar passzé lenni, a tied sokkal sűrűbbnek tűnik... csak a kötésem lehet túl laza, vagy lehet hogy a kötőtű vastag a fonálhoz?

Jucuu írta...

Szilda az első sorokban még nem ugrik úgy össze a passzé, majd egy pár centi után kezd. Szerintem folytasd és nézd meg, tényleg így van-e, ha meg nem, akkor lehet tényleg az van amit te is említesz.