2008. október 14., kedd

Kapucnis pulóver

Az Ottobre újság egyik számában találtam rá erre a pulóver mintára. Rögtön megtetszett, csak először nem tudtam, miből lenne jó megvarrni.


Végül vékony, rugalmas frottír mellett döntöttem, s bár az újságban bélés nélkül szerepel, én azt is raktam bele, pamut trikó anyagból.


A minta szerint az ujján nincs passzé, de varrtam rá azt is, szerintem nagyon hasznos kisgyereknél ilyen hűvös időben.


A kész pulóvert mintha Szilárdra öntötték volna, tökéletesen áll. Jó melegnek tűnik a bélés miatt, s a kedvenc hordozós ruhává lépett elő, mivel nem csúszik fel Szilárd hátán, miközben a hátamra kapom a kendő felkötéséhez. A kapucni jól védi a nyakát, s a hossza is megfelelő, nem látszik ki mászás közben sem a dereka.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Jucuu!

Én is végig kötöttem a gyest jópár évtizeddel ezelőtt, sokszor így mint Te a képen, csak nekem kettő volt 13 hónap különbséggel. Egyszer 2- és 3 évesek voltak, mikor a játék hevében felborították a virágállványt. Mire felugrottam, kászálódtak ki a romok alól, a fiam megszólalt: Anyuci te csak kössél nyugodtan.

Ilyen gyönyörű fonalakkal élvezet.

zazálea írta...

De jó ez is.... :):):)

Névtelen írta...

Nagyon jó lett!

Megnéztem a Ottobre honlapját is, hát az is szuper-el tudnék képzelni pár modellt a manóimon. De most szereztem egy rakás Bébi Burdát, tobzódjak azokban.:)

ZORKA4: találtam egy üzletet Veresen, rengeteg fonalminta van, amit kiválasztasz, azt 2 nap múlva hozzák. (anyagok dettó, úgyhogy lesz bébiplüssöm, frotírom, stb.=lesz mosható pelus a srácoknak)

Jucuu megfertőztél a pelusokkal! A nagylánynak szuper lesz, mert csak éjszakára kell, és szégyenli a papírpelust. :) Remélem jól sikerülnek majd..

Névtelen írta...

Elnézést, hogy így közbe kotyogok - bár sokszor benézek hozzád ötletért. :) Köszönöm őket!

Verát kérdezném, hogy hol is van pontosan Veresen ez a bolt? Mi a neve?

Köszi,
Melinda

Névtelen írta...

Elnézést Jucuu, hogy offolunk.

Melinda: Itt vagy a közelben? Textilház a neve, nemrég nyílt meg a Fő utcán, ha mész Őrbottyán felé, a Polgármesteri Hivataltól pár ház. Most ezüst horgolófonalat hoztak nekem :)

Imádom a babáid, a kedvencek közt vagy a böngészőben hónapok óta. :) Várom a pillanatot, hogy a lányom kaphasson egy ilyen gyönyörűséget, de ő még csak vetkőztetni szereti a babákat.

Névtelen írta...

Én is bocs az off-ért!!

Vera,
Kösz az infot!
Igen a közelben lakunk, és szadai Waldorf oviba jár a fiam.
Nagyon örülök, hogy tetszenek a babáim. Jól esenek az ilyen visszajelzések.
Várom a leveled! Honlapon keresztül rendelés nélkül is elérsz.

puhababa írta...

Vera, te is itt vagy valahol? Mi a Textilház közelében lakunk. :) (És Melinda fiával egy oviba jár az én fiam...) Nekem jár az Ottobre, úgyhogy szívesen megmutogatom vagy ha szeretnéd, kölcsönadok szabásmintát. (Igaz finnül, de ez nem lehet akadály.)

Jucuu, bocs. Nagyon édi a kiskabát (is). És miért nem csúszik fel? Az anyaga vagy a hossza miatt?

Jucuu írta...

Offoljatok nyugodtan. :)
Az anyaga miatt nem csúszik fel a pulcsi, meg a hossza is biztos rásegít.

Márta néni, a történeted nagyon tetszik. :) Szilárd is biztos azt gondolja, hogy ez az anya csak kötni tud, mást nem csinál. :)