2008. december 14., vasárnap

Huhh

Átköltöztünk. Múlt hét péntek este jött a költöztető autó, segítségnek öt erős magyar és egy finn férfiember. Anyukám babakocsiban tologatta Szilárdot, én navigáltam a népet, StenSapa a kamionban pakolt. Bő három óra alatt minden (szinte minden) átkerült az új lakásba. Hétvégén még visszamentünk kitakarítani és elhozni, ami ott maradt még.

A költözés előtti hét ezzel telt:


A kép nem adja vissza, de a valóságban egy nagyon kellemes zöld szín került fel a varrószoba falára. Három szobát kellett kifesteni, azt hittük, hogy 2-3 nap alatt meg lesz, de végül ötre volt szükség.
Sajnos a készülődés közben egy nagyon szomorú dolog történt a családunkban, ami miatt minden sokkal lassabban készült, készül el, mint gondoltuk, de azért rendületlenül pakolunk és rendezkedünk a lakásban.
A költözés másnapján még ez a látvány fogadott minket a nappaliban:


Azóta a ládák többségéből kipakoltunk, a bútorok nagyjából a helyükre kerültek, még néhány apróság van hátra. A konyha is kezd alakulni. Az emeleten a szobák még elég kezdetleges állapotban vannak, de aludni lehet bennük és ez a lényeg.
Végre hó is esik nálunk, már nagyon fárasztó volt a szürkeség. Nem emlékszem, hogy a nap mikor sütött utoljára, így ez a fehérség kicsit jobb hangulatra derít.


Kézimunka is előkerült már, néha esténként kötögetek, most épp Anyukám zokniját. A konyhába függönyt kellene varrnom, de mivel karnis nincs még, így nem sietem el. Szilárd karácsonyi ajándéka is megvarrásra vár, remélem időben be tudom majd fejezni.
Mást nem merek tervezni, hiszen alig pár nap van már Karácsonyig, s még mézeskalácsot is szeretnék sütni, meg finom bejgliket, hazai mákból és dióból. :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Klassz élmény lehet Karácsony előtt költözni :) Jó munkát az új otthonotok szépítéséhez, és természetesen képeket is szívesen látnék majd róla.
Marcsi

Judit írta...

Gondoltam hogy zöld lesz a fal. Kellemes készülődést:)

KicsiKató írta...

Én is sok kitartást és boldogságot kívánok a csinostgatáshoz - és természetesen utána is. jaa és remélem lesznek képek a varrószoba végleges állapotáról is:))

Emi írta...

Jó visszalátni Téged. Kivánom, hogy legyetek boldogok az új otthonotokban.