2008. március 1., szombat

3 mosható pelenka


Elkészült végre az a 2 éjszakai pelenka, ami tervben volt és pluszban egy plüsspelenka is.
Az éjszakai pelenkák ugyanabból az anyagból készültek, mint az előzőek is, azaz belül mikrofleece, kívül bambusz-pamut anyagból. Mintaként a már jól bevált CuddleBuns-ból kialakított saját szabásmintát használtam.


A velúr pelenka pamut-plüss anyagból :) készült. Az anyag 80% pamutból és 20% poliészterből áll, s a poliészter a visszáján van, így ez nem érintkezik a baba bőrével. A plüsst nagyon ajánlják pelenkaanyagnak, mivel puha és nedvesen sem kellemetlen érzés a bőrön. Sok plüss anyag vár a ládámban (sárga, fekete, zöld, barna, kék, csíkosak) arra, hogy pelenkát varrjak belőlük, így nagyon örültem, hogy végre összehoztam egyet s láthattam, milyen készre varrva. Nagyon jó :).


Mint a legfelső és az legalsó képen látható, már befogtuk használatba egyszer a pelenkát, de se pisi, se kaki nem jött bele lefekvés előtt, így még nem tudom, mennyire működik jól élesben.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez biztos velúr? Mert szerintem az magyarul egy bőrfajta. A veluuri/velour az inkább a bársony, vagy a (bébi)plüss, nem? Csak kérdem, nem láttam még ilyen pelust élőben. (De tetszik nagyon!)

Jucuu írta...

De jó, jövök utánad a bejegyzésekkel :)
Erre nem is gondoltam, logikusnak tünt hogy veluuri -> velúr :) De olyan plüss anyag, akkor mi lehet a hivatalos neve?

Jucuu írta...

Javítom is pamut-plüssre a velúrt!

Jucuu írta...

Még az jutott szembe, hogy azt esetleg nem tudod, hogy a mikrofleece hogy van magyarul? Köszi előre is!

Névtelen írta...

Ha olyan, amiből néha a rugdalódzók is vannak, akkor bébiplüss, szerintem. Jól látom, hogy a belseje is ilyen? És a kakit nem nehéz kiszedni belőle? Vagy papírbetéttel használjátok, és akkor mindegy? Sok mosás után is puha marad?
Azt hiszem a mikrofleece az mikropolár magyarul.

Jucuu írta...

Igen, kívül belül ebből van a pelenka, itt elég kedvelt anyag mosható pelushoz, mivel puha, nem kellemetlen nedvesen sem. A kaki símán kijön belőle, mi nem használunk papírbetétet.
Itt két anyagot lehet kapni fleece néven, az egyik polarfleece, ez vastagabb, a másik a mikrofleece, ami vékonyabb. Ezek 100% poliészterből vannak és a mikrofleece-t használják pelenkabelsőnek, a polarfleece-t pedig duplán nedvességzárónak. Magyarországon van ilyen?
Tudsz valami fórumot magyarul, ahol ezekről lehetne beszélgetni?

Névtelen írta...

http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html itt Gyereknevelés --> Pelenka: melyiket válasszam? Nem kifejezetten varrós, de arról is szokott szó esni, inkább mosható pelenka minden téren. Épp mostanában volt szó rólad, így találtam én is ide. :-))) Szerintem mindenki örülne, ha bekukkantanál.
Sajnos ezt nem tudom, hogy nálunk van-e kétféle fleece/polár anyag.
Még azt akartam kérdezni, hogy az a patentprés kb. mennyibe fájt?

Jucuu írta...

A patentprés 84 euró volt 2 méretű "fogakkal", azaz tudok nagyobb és kisebb patentot is préselni vele. Maga a patentprést akcióban féláron vettem, a fogak voltak 20-20 eurók azt hiszem. Nem egy olcsóság, meg az árárt nem igazán hozza vissza, de nagyon jó kütyü, máshova is lehet használni, nem csak pelenkákhoz. A hugom azt mondta, hogy Magyaro-n ugyanennyibe kerül símán, mint itt akciósan. (ő varrónő és van a munkahelyén ilyen)