2008. március 22., szombat

Hordozókendők


Íme a mi hordozókendőállományunk. Felülről lefelé:
2 Hotslings kendő, 1 Dimymos, 2 Girasol, 1 Nandu, 3 trikókendő.


Hotslings Designer

Ezt a 2 Hotslings kendőt még rögtön Szilárd születése után vettük azzal a céllal, hogy itthon, ha szükség van rá, gyorsan be lehet rakni, és majd ebben alszik. Sajnos ez nem jött be, mivel Szilárd se kisbabaként, se most nem hajlandó fekvő helyzetben meglenni a kezünkben. (A legfelső képen Szilárd ama ritka alkalmak egyikében látható, mikor fekve alszik egy kendőben) Most már tudjuk használni csipőn, boltba például tökéletes, ha az ember nem akar kötözgetni hosszú kendőt.
A fekete/virágos mintájú neve Reversible Ingrid, ez kifordítható. StenSapu oldala a fekete, a virágos az enyém.
A kékesbarna neve Zoie Sateen Stretch, ezt nekem vettük, de csak párszor volt rajtam, nem igazán sikerült alkalmat találni hozzá (Ha valakit érdekel, eladó!). Mindkettő 5-ös méretű, itt megtalálható a méretezés.

Didymos

Ez a kendő szőtt kendő, a márkája Didymos Indio Schiefer, 4,7 m hosszú, 60% pamut, 40% gyapjú.
Ez az egyik leggyönyörűbb kendő a világon! Használtan vettem, de tökéletes állapotban. Nem tudom, hogy máshol is így van-e, de itt a Didymos-t a kendők Mercedesének hívják, annyira igényes és jó minőségű kendőket gyárt.
Lehetne egy számmal hosszabb , de így is tudjuk használni az alap kötéseket.

Girasol

Ez a két kendő Girasol márkájú szőtt kendő, az alsó kivi-oliva színnel, a felső mohaszínű. Először a kivi-olivát vettem meg még tavaly, azt hittem, szebb Girasolt nem tudnék találni. De nemrég valaki eladta nekem ezt a mohaszínű kendőt, na azóta a másik nem nagyon volt elővéve. Bár a képen a kivi-oliva szebb színekben pompázik, de talán ezen a képen látszik, hogy a zöld milyen gyönyörű.
A kedvenc kendőm ez a mohaszínű, StenSapu se győzi dicsérgetni, mikor fel van kötve. Mindkét kendő 5.2 m hosszú, az anyagot Guatemalából hozzák Finnországba és itt varrják készre.

Nandu

Van egy Nandukendőnk is, amit sose használtunk, számomra túl vastag, kemény, durva. De takarónak tökéletesen megfelel szükség esetén.

Moby wrap és saját készítésű kendők


Végül ezen a képen látható a 3 trikókendőnk. Mindenkinek ilyet ajánlok újszülötthöz! A zöld színűt vettük, Moby wrap a márkája, 100% pamut. Ezt használtuk az első hónapokban, nagyon bevált. 5,5 m hosszú volt, de sajnos az utolsó mosásban kicsit összement.
Egyetlen dolog nagyon nem tetszik benne: a gyártó ajánlja az arccal kifelé való hordozást, sőt a weboldaluk és a tájékoztatójuk is teli van ilyen képekkel. Szörnyű.
A másik két kendő a képen saját készítésű, interlock trikó anyagból készültek, 5,5 m hosszúak. Sajnos kicsit nyúlnak használatban, így folyamatosan utána kell igazítani, de ettől függetlenül jó volt ezeket is használni, mikor Szilárd még kisebb volt.

2 megjegyzés:

Lívi írta...

Gyönyörű a gyűjtemény :-)
Nekem is egy Didyre fáj a fogam... Tényleg nagyon szép a zöld Girasol is, ha lenne ilyesmi színekből Didy, tuti arra hajtanék.
Amúgy a Babanet hordozós fórumán épp most indult be az adás-vétel, ha gondolod, tedd fel oda, amelyiket el akarod adni ;-)

Jucuu írta...

Köszi!
Sajnos nekem nem egy Didyre fáj a fogam... :D Tervben van egy Nino natur, de nemrég nézegettem, hogy a fekete Pfau is aaannyyira gyönyörűűű! Jajaj. Kedvesem meg csak fogja a fejét :)