2009. június 13., szombat

Minttumaari-kendő


Nem tudom, hogy miért voltam ilyen lusta megmutatni ezt a kendőt, pedig már 2 hónapja készen van. Ráadásul tetszik is, nagyon.


Annak idején azért kezdtem el kötni, hogy valamivel visszafogjam az új hordozós kabátom színét. Húgom varrta nekem a kabátot, ez volt a csere üzlet a boleróért cserébe. Finnországban vettem az anyagot hozzá, netes boltból, s most először életemben ez rossz döntésnek bizonyult, ugyanis a bolt oldalán az anyagot olívazöldnek jellemezték, ehelyett kaptam egy majdnem rikító, világoszöld színű anyagot.
A ronda zöld szín ellenére elkészült a kabát, ami viszont hihetetlen jól sikerült. Olyat szerettem volna, ami gyerek nélkül is normálisan áll, Szilárddal a hátamon pedig egyszerű felvenni, mindkettő vágyam teljesült. Sajnos képem még nincs róla, mert mire elkészült a kendő hozzá, az idő is jobbra fordult, így még nem használtuk. Ősszel azért lefotózom, hogy megmutassam a megoldást a hátonhordozáshoz.
Vissza a kendőhöz. Egyszerű mintát kerestem, mivel Szilárd mellett nem sok lehetőség volt bonyolultabb dolgok kötésére.


A készletemben találtam hozzá megfelelő fonalat, ezt a csodaszép barna, kezeletlen gyapjút.
A kendő mérete pont akkora, hogy a nyakamba tekerve szépen álljon, a hátamra viszont kicsi. Ez nem is gond, hiszen nem tervezem úgy hordani.


Csipkekendő
Modell: Minttumaari
Fonál: Ohut Pirkka lanka (100% gyapjú), 100g
Kötőtű: 4mm

8 megjegyzés:

Maria írta...

Nagyon szép kendő.
Jucuu, légyszíves kis segítséget hiányos /semmilyen/ finn tudásomhoz a leírásával kapcsolatban: felülről kezdi és duplázza a mintát?

Sch Gabi írta...

Terve Jucuu!
Mi három hét múlva megyünk haza Finnországból...
Akkor találtam rád, amikor magyar blogokat kerestem, ahol szépeket lehet látni, kötnek, horgolnak, alkotnak. Angolul már elég hosszú listám van, de kerestem honfitársakat is, s amikor megörültem, hogy vannak otthon is ügysek, akkor láttam, hogy te épp itt vagy, északon. Elég hosszú kihagyás után itt kezdtem újra kötni, horgolni, mellesleg az egyetem is (Jyväskylä) hallgattam ilyen kurzusokat, persze nem annyira mellesleg, mert onnan jött az inspiráció. Szeretnék otthon összehozni egy kötőkört, s akartam volna kérdezni, hogy tudsz-e ilyenekről otthon,de ha itt vagy, az más... Amúgy ma van a KIP (Knit in Public) Day, ezt ismered? Én 11-kor csatlakozom hozzájuk a Templom Parkban. Neked hogy tetszik Finnország? (Amúgy a csipkekendő nekem is régi vágyam, s az egyik helyi kézimunkaboltban, TITITYY, meg is találtam álmaim mintáját...) Üdv Jyväskylä-ből: Gabi

Melinda írta...

Nagyon tetszik a kendőd! Már én is nézegettem ezt a mintát, olyan helyeske.:)

Jucuu írta...

Gabi Titityy??? Kicsit irígy vagyok most! Sokszor vásároltam már ott neten keresztül, imádoom azt a boltot! Te meg akármikor bemehetsz oda és nézelődhetsz, aaa! De jó neked!
Nem voltam sajnos semmi közös kötésen, nem láttam sehol felhívást, pedig figyeltem. Igaz nem is tudtam volna ma kimozdulni, pont olyan a programunk. Hogy sikerült nálatok?
Megkérdezhetem, hogy miért csak ilyen rövid időre jöttetek Finnországba (belenéztem a blogodba)? Mi 10 éve lakunk itt, jól érezzük magunkat. :)

Jucuu írta...

Mária küldesz egy mailt, nem akarom ide beírni. jucuuu@gmail.com

zazálea írta...

jucuukám, ez egyszerű mintának számít?Csodállak, komolyan mondom, ha én így tudnék...

Anice kötős blogja írta...

Már sokszor megcsodáltam a szépséges kendődet. Mondtam már, hogy kendő rajongó vagyok!

Timici írta...

nagyon szépséges lett!!! gratulálok:o)