2008. november 15., szombat

Kézimunkás vásár

Készülőben volt egy másik bejegyzés, de előbb erről szeretnék mégis írni.
A hétvégén Tamperében rendeztek meg egy óriási kézimunkás vásárt. Már tavaly is jártunk ott, az egész család, írtam is róla pár sort. Idén viszont úgy döntöttünk, hogy egyedül megyek, Szilárdot StenSapára bízva. Sose voltam még ilyen sokat távol, ezért párom és én is izgatottan készültünk a napra. Három óra kimenőt kaptam, finn barátnőmmel vágtunk neki a vásárnak. A 3 órából végül 5 és fél lett, de StenSapa nagyon szépen teljesített, még az altatásnál sem hátrált meg, pedig akkor Szilárd sírt egy sort.

A vásárból 2 gombolyag fonállal (1 gyapjú zoknifonál, 1 pamutfonál, tavaszi sapkához), 1 méter csuda édes mintás pamut anyaggal (tavaszi kabáthoz), 2 kötőtűvel, egy csomag fagombbal és 1 illatos (fahéj-alma) gyertyával tértem haza. Vettem még egy tábla kézzel készített csokit is a páromnak, de az sajnos a fényképezés előtt elfogyott.


Persze szívem szerint még sok mindent vettem volna, például ezt a gyönyörű zoknifonalat, amire hónapok óta fáj a fogam. De mivel az ára is igen szép, itthon is rengeteg fonál gyűlt már össze, ezért elhalasztottam a vásárlást akkora, mikor a saját raktáram kicsit megfogyatkozott.

Kiegészítés. Az előbb kimaradt, hogy tömőgyapjút is sikerült vennem a vásárban. Korábban is kerestem, de nagyon sokkoló áron árulják a boltokban, s most egész olcsón hozzá sikerült jutnom.

6 megjegyzés:

Moncsi írta...

Szia Judit!

Igazán szerencsés vagy, hogy egy ilyen "kincsesbányába" elmehettél. Szép kincsekre leltél.

Móni

zazálea írta...

És milyen áldás egy ilyen férj, aki hozzájárul a feleség feltöltődéséhez... Csak kap egy zoknit vagy valamit... :):):)

Judit írta...

Az a teknőcös anyag tényleg nagyon vidám!

Anice kötős blogja írta...

Ha jól látom noro fonalat vettél, nekem is olyanra fáj a fogam, mert csodás színei vannak.
Dicséret stensapunak is!

Névtelen írta...

Nagyon szép dolgokat vettél!
Azok a színes kötőtűk nagyon veszélyesek lehetnek, már ránézni is jó, tuti meghozzák a kedvet a kötéshez. :)

Csilla böködéje írta...

CSodás dolgokat vettél. Irigyellek. Itthon Magyarországon (Sopronban) hihetetlenül kicsi a felhozatal fonalakból. Pedig igencsak megfertőztél( ez a Te felelősséged ám!!:-))))