2008. május 17., szombat

WHW Plain Wrap


Szilárd nadrágja és takarója annyira hosszadalmasan készül, hogy közben belefogtam valami olyanba is, amit gyorsan meg tudok kötni.
Nagy örömömre véletlen rábukkantam a Warm Heart Woolies Plain Wrap gyapjúnadrág mintára, már régóta kerestem. Ráadásnak pedig kipróbálhattam, milyen a Patons Classic Merino Wool gyapjúfonalat kötni, és milyen lesz a belőle kötött pelenkakülső.


A gyapjúnadrág nagyon gyorsan elkészül és a mintája rettenetesen egyszerű. Lehet tépőzárasra is csinálni, de nekem a gombos változat jobban tetszett.
A fonalhoz 4,5-ös kötőtű az ajánlott, de kisebbel kötöttem, hogy jó szoros legyen a kötésminta (hajlamos vagyok lazán kötni) és nagyjából így jött ki a szemszám is.


Mosás előtt sehogysem állt Szilárdon a nadrág, kicsit csalódott voltam, hogy mégsem sikerült használható pelenkakülsőt készítenem. A fényképek még ekkor készültek, lehet látni, hogy a nadrág széle bepöndörödik. Teregetésnél viszont ügyeltem arra, hogy a szélei kisímuljanak, s amikor az imént ráadtam, sokkal jobban nézett ki. Combban elég laza, viszont van annyira nagy, hogy így is rendesen befedi a pelenkát.
StenSapunak nagyon megtetszett a nadrág, dícséretet kaptam tőle. :) Szerinte amúgy is már kevés megfelelő méretű gyapjúnadrágja van Szilárdnak, ideje volt kötnöm egy újat. :D



Warm Heart Woolies Plain Wrap/gyapjúnadrág
Modell: WHW Plain wrap, ingyen letölthető
Fonal: Patons Classic Merino Wool, Wedgewood, 100% merinogyapjú, 63g
Kötőtű: 3.5mm

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Szeretném megkérdezni ennek a pelusnadrágnak használatát. Nem teljesen értem. A külseje megvan, de belülre mit teszel? Én Szlovákiában élek és nem tudom elképzelni, hogy mit tesztek bele betétnek. Én igazából felnőttnél szeretném ezt használni, mert az egyszer használatos belusnál a felfekvések veszéje áll fenn.
Magyarországon be lehet szerezni a hozzávalójat? Mert oda szoktam járni. Köszönettel Emőke

Jucuu írta...

Szia Névtelen! :) Úgy érted, mit rakok a gyapjúnadrág alá? Ha rákattintasz oldalt a mosható pelenkák cimkére, találsz jópár pelenkabelsőt, amit varrtam. Abban viszont nem tudok segíteni, hogy felnőttre miből lenne a jó varrnod, hisz akkor rengeteg nedvszívóra van szükség, többre mint egy gyereknél. A gyerekeknek ált. flanell, frotír szokott lenni a pelenkákba, én bébiplüst szoktam használni. Gyere el a mamami-hu-ra, a fórumon sokan vagyunk, biztos ki lehetne vmit találni.

Unknown írta...

szia! most fogok nekiállni ennek a külsőnek, mint gyakorló és próbaldarab, mert nem akarok a kinőtt bolti külsők helyett venni. Inkább Megkötöm. Hol találom meg ennek a modellnek a pontos szemszámát, kötésmintáját?
Illetve vannak képek a fiacskádról, ahol hosszú kötött kisnacikban van. Az is "külső"? vagy az alatt még egy kötött van?

Jucuu írta...

Szilda van egy link a bejegyzés vége felé az utolsó képek alatt, onnan ingyen letölthető. A hosszú nadrág minta nélkül készült, a fejemből, ahhoz nem tudok leírást adni. Az is gyapjúkülsőként funkcionál. (meg csinos naciként is :))

Unknown írta...

Akkor a nacikhoz még némi rutint kell szerezzek....Harisnya, vagy körkötővel csináltad a nacit?

Jucuu írta...

Is-is, a derekánál körkötővel, a lábait zoknikötővel.

Unknown írta...

Na ettől tartottam:S, mire én kitalálom hogy és mikor váltsak, felnő a ded:D, bár lehet hogy belevágok hatalmas önbizalommal, max lefejtem, és újra...

Névtelen írta...

Sziasztok!

Régi Fürge ujjakban, és hasonlókban van kötött nadrág kötésminta...

Ditta voltam, bejelentkezés nélkül.

Névtelen írta...

szia Jucuu, szeretném ennek a bugyesznek a kötésmintáját megkapni. néztem az általad megadott linket, de már nem találom. kérlek segíts. köszi, Timi

Jucuu írta...

Persze szívesen. :)
Küldesz egy e-mail címet, hogy el tudjam küldeni? :) jucuuu kukac gmail pont com

Unknown írta...

Szia!

Szintén a pelusnadrág kötésmintája kellene. Nekem is el tudnád küldeni? Címem: betlee@citromail.hu

Köszi előre is , Kriszti

Névtelen írta...

szia! én is a kötésminta iránt érdeklődnék, mert a linken nem találtam (ennyire béna lennék?)
hanemhanna vagyok mamamin, át tudod nekem dobni egy priviben? köszi!

Jucuu írta...

Nem vagy béna, megszűnt a hely, ahol a minta volt eddig. Küldenél egy mail-t a jucuuu kukac gmail pont comra, mamamin priviben nem lehet fájlt csatolni.

markos_maria írta...

szia,nekem is egy minta kellene,ha lehet

Jucuu írta...

Szia Mária,
egy e-mail címre szükségem lenne.
Judit

baraczk írta...

Szia!
Átküldenéd nekem is a pelusnadrág leírását a baraczk@freemail.hu e-mail címre?
Köszönettel:
Adrienn

Névtelen írta...

Szia!
El tudnád küldeni nekem is a leírást?Köszönöm
sissy73@freemail.hu

Éva írta...

Mennyire vált be hosszabb távon ez a naci? Ergó: csináltál-e belőle többet?

Más, az öltözködéssel kapcsolatban: Én PUL külsőket használok, és ugye azok fölé sem mindig egyszerű öltözködni (hiszen a nadrágok eldobható pelusra vannak szabva), de a gyapjús megoldás még nagyobb csomagot csinál... Mit húzol fölé?

Aminta egyébként itt elérhető: http://www.ravelry.com/patterns/library/whw-plain-wrap