2008. május 26., hétfő

Nadrág homokozáshoz

Életemben még csak egy nadrágot varrtam, StenSapunak. Megszenvedtem vele, elég béna is lett, de ő lelkesen használta. :)

Az elmúlt héten egy problémával találtam magam szemben. Megérkezett a tavasz, odakint szép idő lett, Szilárddal elkezdtünk kijárni a homokozóba a házunk elé. Igen ám, de mit adjak a pici fiúra? Vízhatlan overáll már túl meleg volt neki, viszont semmilyen más nadrágja nem volt, amit szívesen ráadtam volna a homokba, fűbe. Ekkor jött a gondolat, hogy a szekrényünkben jópár régi elhasznált, de mégis elég jó állapotú melegítőnadrág van, ezekből kiszabhatnék és varrhatnék Szilárdnak kinti játszós nadrágokat. Nem kerülne szinte semmibe és félteni sem kellene.
Az Ottobre újság egyik régebbi számában találtam megfelelő szabásmintát, a kiszabás és a nadrág megvarrása kb. szűk 1 órát vett igénybe. Végigizgultam, mivel a nadrágvarrás mai napig mumus számomra, de nem is volt olyan bonyolult!


Ma felavattuk, jól szerepelt!
Annyi a probléma vele, hogy még épp jó a mérete, így nem hiszem, hogy sokáig tudja Szilárd használni. De már kiszabtam a következőt nadrágot, ami kicsit nagyobb lesz és hosszabb.


A homokozós nadrág megvarrása után rendesen beindult a fantáziám, mennyi régi ruhánkat lehetne hasznosítani úgy, hogy Szilárdnak készül belőlük valami!

A házunk előtt áll egy régi fából készült kisautó, amibe ma Szilárd beleült. Nem tudom, hogy a kép visszaadja-e, mennyire tetszett neki a dolog! Fogalma sem volt, mit kell a kormánnyal csinálni, de nagyon élvezte, hogy mozgatni tudja.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én is épp ezen az újrahasznosítós projekten vagyok rajta. :)
Nagyon édes lett a gyatya! Melyik ottobréből való, 4/2007? Amelyiknek eredetileg visszahajtható a derékpasszéja?
A passzé és szegély is a régi nadrágból van, vagy az új anyag?

Bocs, nincs több kérdésem. :) Egyelőre.

Lili írta...

Jaj ez annyira jóó:)
Hanának is volt olyan nacija, amit régi kedvenc gatyámból varrtam. Rólam leszakadt a nadrág, de annyira kedvenc volt, hogy sajnáltam kidobni.
Hát megérte megtartani. Hanának is az egyik kedvenc nadrágja lett és a maradék anyagból, még Iván manója is kapott egy szupi zsebes nacit.

Jucuu írta...

Köszönöm mindkettőtöknek! :)
A nadrág mintája a 2006/3-as újságból való. Hasonló a általad említetthez a minta, Pindi. Annyit változtattam, hogy a passzé a derekán dupla széles lett. Az új nadrágon a nadrágszár passzéja is duplán lesz, nekem úgy jobban tetszik. A passzéanyagot még a várandóságom idején vettem, azt gondoltam, hogy body-kat varrok majd, és ahhoz jó lesz. Nem varrtam, viszont most jól jött, hogy a szekrényből csak ki kellett vennem a megfelelő anyagot. :) Amúgy egy nagykerben vettem, annyira olcsón, hogy utólag nagyon örültem, hogy elmentem a város másik felére abba a boltba!