2008. március 12., szerda

Fonalak és anyagok


Tegnap voltunk a városban Szilárddal, természetesen fonal nélkül nem lehetett hazajönni.
Sikerült vennem 4 gombolyag vastagabb gyapjúfonalat, már nagyon nagyon régóta kerestem ezt a színt, tudtam, hogy létezik, de sehol sem lehetett kapni. Márkája Novita Mambo, 70% gyapjú, 30% akril. Sálat tervezek belőle, talán kesztyűt is, de már csak jövő télre. (az egyik gombolyagot Szilárd már a boltban megrendezte, azért hiányzik róla a cimke...)
A másik fonal szintén Novita, Wool, 100% gyapjú, ezt a színt sem találtam máshol. Tavaszra szeretnék belőle vékony sálat, de sajnos még nem tudtam kitalálni a mintát.

Amiért konkrétan bementem a városba az alábbi képen látható. Újságban láttam a hirdetést és mivel az ára nagyon kedvező volt, a gyapjúnadrágoknak meg igen szükségük volt már egy alapos tisztogatásra, meg is vettem gyorsan. Ez egy gyöszlevágó. Jobb nevet nem sikerült találnom neki. :)
A képen a felső zokni már megtakarítva, az alsó még gyöszös. Valóságban döbbenetes a különbség, nagyon jó vásár volt! A márkája Obh Nordica.


A gép a gyöszt ebben a kis tartályban gyüjti össze, ez egy zokni termése!


Pár anyagot is sikerült vennem. Az alsó zöld trikóanyag, polóhoz vettem. Nem tervezem magam megvarrni, mivel szép végeredményt szeretnék, ezért a szakember húgomra bízom a dolgot. Sajnos ez csak nyáron fog elkészülni, mikor hazamegyünk.
A mintás anyag pedig egy hordozókendőhöz lesz szükséges. De erről majd egy másik bejegyszésben.

7 megjegyzés:

Lívi írta...

Szia! Most találtam rá a blogodra a moshatópelus blogon keresztül. Nagyon tetszik, amiket készítesz, azt hiszem, ezentúl gyakran jövök majd ;-)

Jucuu írta...

De jó, örülök, hogy tetszik! Ellátogattam én is az oldaladra, jó volt látni, hogy hordozókendőt használtok :) Láttam hogy van Ergo-tok is.

Lívi írta...

:-)
Nagyon szeretem a kendőt! Mikor tavaly nyáron meglett az ergo, akkor teljesen átpártoltam, és ergo-fan lettem. De mikor jött a beöltözős-overalos időszak, képtelen voltam azzal felvenni Bogit, így visszatértem a kendőhöz. És most már azt hiszem, nem is fogom többet cserben hagyni! :-))) Ez az idő bőven elég volt ahhoz, hogy gyakorlatot szerezzek a háti hordozásban: most már pikk-pakk és tök jól fel tudom venni a hátamra. :-)
Amúgy neked milyen kendőid vannak? Írhatnál róluk egy kis összehasonlítást ;-) És a kisfiad mennyi idős?

Névtelen írta...

Szia! En is kulfoldon elo magyar Judit vagyok :) Livi oldalarol talaltam ide, es vegre megtudtam mi magyarul ez a baba a bilin modszer!!! Viszont engem a szoszlevago is erdekelne. Nem tudod, mi a magyar neve? Vagy hogy lehet-e Franciaorszagban kapni ilyet? Mert a ceg nevet beirva gugliba nem talaltam... Udv Lyonbol!

Jucuu írta...

Szia Judit!
Azt hiszem, ez egy svéd cég. A dobozán rajta van angolul is a szöszvágó neve: Lint remover, ha ez segít valamit. Sajnos franciául nem tudok :)
Ja, megnéztem a papírját, még magyarul is rajta van: elektromos ruhakefe. :D
Örülök, hogy idelátogattál a blogomra!

Névtelen írta...

Köszi, megnézem!

Névtelen írta...

Megtalaltam: rasoir à peluches vagy rasoir anti-peluche.