2009. május 25., hétfő

Ülőgumóim


Nagyon fájnak az ülőgumóim. Ma letekertünk 10km-t családostul, az elpuhult testemnek szokatlan még ez a mozgás. De nagyon jó volt, végig erdőben mentünk, a táj gyönyörű volt és most már tudom, hogy jövőre hova megyek nyírfalevelet szedni fonálfestéshez. A kosaram most fenyőtobozokkal pakoltam meg, csak 2 helyen álltunk meg és már egy nagy adag összegyűlt. A napjaimat ugyanis a fonálfestés tölti ki (hamarosan képek is lesznek), a természetben járva nem tudok másra figyelni, csak arra, hogy miből milyen színt fogok kihozni. :)
Én még ilyet nem láttam, bármerre megyünk, az erdő alját gyöngyvirág borítja. Még nem virágzik, de a bimbók már látszódnak, nagyon várom már, hogy kinyíljanak! De a gyöngyvirág levele kitűnő fonálfestéshez, mikor már elszáradt, azaz tudom, hogy ősszel is lesz alapanyagom a festéshez.

A kötés nagyon nem megy. 2 hét szünet után ma ismét ismét kezembe vettem a springtime swirl kendőt, 2 sort sikerült is megkötni. Úgy érzem, hogy sose lesz kész! Az utolsó minta (7.) is megjelent már, én még a 6. közepén járok, az egész miatt nem tudtam szinte semmi mást kötni az elmúlt 2 hónapban. De gyönyörű lesz, ha egyszer elkészül, azt már tudom, csak elkészülne végre.
Jó lenne varrni is, de mikor...

A fenti képen a legújabb klubfonalam látható, a Dye Studio Dazzle zoknifonala, ráadásul természetes anyagokkal festve! Én még az előzőt sem kötöttem meg, de ahhoz már legalább megtaláltam a mintát, ennyit haladtam a dologgal.
Azért valami készült is az elmúlt héten, például előszedtem a pamutfonalaim


és horgoltam néhány mosogatórongyot magamnak. Szerintem aranyosak lettek, majd rakok be képet is róluk. Poháralátétek is készülőben vannak a kenderfonalamból, sokáig tartott, mire megfelelő mintát találtam.

Közben sikerült vennem egy ilyen szépséget is, mustár sárga pamutfonalat Szilárd sokadik tavaszi sapkájához.

7 megjegyzés:

zazálea írta...

MInden zöld már? De jó.... 10 km bicajozás, az rendesen feltöri az ember fenekét.... :o)))))

Melinda írta...

Jó napotok lehetett!:)
És a fonalkáid ismét gyönyörűek!:)

Névtelen írta...

Én csak néha kotyogok bele az írásaidba, de gyakran meglátogatlak. :)
Írnál majd a fonal festésről? Engem is nagyon érdekel mostanában ez a téma.
Melinda

Unknown írta...

Gyöngyvirággal tessék ám vigyázni!
Véletlenül se kerüljön Szilárd keze ügyébe! Nagyon mérgező!
(Mikor mi megvettük a házat, ahol most lakunk, a kertben sok gyöngyvirág volt, én folyamatosan irtom, de még mindig előbújik néha itt-ott. Elég makacs szerzet. A baj legfőképp az vele, hogy kinézetre nagyon hasonlít a medvehagymára, ami szintén van a kertben, és az viszont nagyon finom...)

Maria írta...

Jucuu, ezt a szárított gyöngyviráglevéllel való fonalfestést nem lennél szíves közkinccsé tenni?
Plusz köszönet, ha amúgy szőkenős részletezéssel.

Jucuu írta...

Készülök valami összefoglalóval a fonálfestésről, de sajnos mostanában erre nem jut idő. A gyöngyviráglevélről is majd akkor, mikor már van tapasztalatom. :)
Ancsa köszi az infót! Szerencsére Szilárdra nem jellemző, hogy a szájába vegye a dolgokat, a virágokat sem tépkedi. Festésnél pedig nem nyúlkálhat semmihez, erre odafigyelünk.

Névtelen írta...

Ó, sírok! :) Másrészről persze örülök, hogy ennyi szépséggel rendelkezel. Ezeket a finom árnyalatokat és természetes anyagokat nagyon-nagyon hiányolom itthonról.

Szuper lehetett bicajozni a természetben. Nekünk egyelőre nincs biciklink, csak kismotorunk, jópár darab. :)

Pedig a gyöngyvirág olyan kedves kis növény. Ezek szerint látszólag.