2009. május 4., hétfő

Pamut sapka

Két hete szombat reggel még ez a látvány fogadott minket odakint:


Azóta szerencsére hó nem esett, sőt jó meleg van, ezért Szilárdnak átmeneti sapkára lett szüksége. A tavalyi kézimunkás vásáron talált pamutfonálból kötöttem, ami elég vastag, így a hűvös széltől is megvéd.
Mintának a suvi-tuuli sapkához hasonlót találtam, annyiban különbözik, hogy a sapka tetején nem fogyasztottam el a szemeket.


Pamut sapka
Minta: Mirkon pipo
Fonál: Araucania Nature Cotton (100% pamut), 77g
Kötőtű: 4mm
Más:Mivel a fonál jóval vastagabb volt, mint a mintában előírt, így a minta átszámolása után végül az egészet a saját fejem után csináltam, s Szilárd gyakran felpróbálta, hogy a méret is megfelelő legyen. A tetejét sem 3 kötőtű segítségével(mint ahogy a minta ajánlja), hanem a kitchener stitch módszerrel fejeztem be, ezáltal teljesen láthatatlan lett az összedolgozás.

Valószínű egy vékonyabb pamut sapkát is kötnöm kell még a gyermeknek, mert ha erősen süt a nap, azért ebben megizzad a feje.
Végül egy kép Szilárdról, teljes harci felszerelésben, amint épp a dagonyát szünteti meg a kertünk végében:5 megjegyzés:

zazálea írta...

Nagyon vagány!!!!!!!!!!!!! Visítok, remélem, hallod. :o)

gabcsap írta...

Hát ez a harci dísz...jót vihogtam magamban:) Jó a sapika is,de most Szilárd úgy egészében jobban tetszik:)Napszemüvegestől:))))

Anice kötős blogja írta...

Ne ijesztgess már minket havas képekkel! Komolyan kiborulnék így májusban, ha havazás szóba kerülhetne itt nálunk!

Vagány Szilárd az új neve!
Mondd, nehéz az a kitchener stitch?

marywolf írta...

Nem semmi amit te művelsz egy marék fonállal és két tűvel:) Grat.

Judit írta...

Hihi, örülök, hogy nektek is teszik a gyermek. :)
Anice nagyon egyszerű a kitchener stitch, én pl. mindig ezt alkalmazom a gyapjúnadrágok összevarrásához (a lába között). Eleinte mindig néztem a videót is, hogy ne keveredjek bele, de most már magától is megy.