2009. május 18., hétfő

Cicanadrág


Szilárdnak van két "gyári" gyapjúpelenkája, amiket harisnya helyett is használtunk télen. Nagyon szeretem őket, mert jó magas a derekuk, a lábszár részük pedig jó hosszú volt, amíg ki nem nőtte őket. Vagyis még mindig felmegy rá, használatban is vannak néha, de már bokavillantó mind a kettő. Ez pedig nem előnyös tulajdonság, főleg kendőben hordozott gyermeknek nem, mikor a hidegben kilátszik mindkét lábszára.
Gondolkodtam, hogy vegyek-e nagyobb méretet, de végül lemondtam róla. Először varrni készültem valami hasonlót (őszre mindenképp fogok is), aztán mégis a kötés mellett döntöttem.
A fonálkészletemből került elő az az előfonálmaradék, amiből még réges-régen kötöttem egy takarót Szilárdnak. Ez a fonál elég vékony volt egy tavaszi nadrághoz és bőségesen volt még belőle.


A minta saját, a szárán pedig néhányszor fogyasztottam, hogy szűk legyen végig. Hogy megfelelő legyen a bőség, Szilárd felpróbálta párszor a kötés során, most épp tetszett neki a dolog.


Valami hihetetlen édesen áll rajta amúgy, ezért ez a sok kép, nem tudtam kiválogatni, mindegyiken imádom a formás lábait. :)
Egyetlen dolog nem sikerült túl jól, a dereka nagyon bő, a passzé részen semmi tartása nincs a fonálnak. Eddig egyik előfonál sem viselkedett így, nem is értem, talán túl vékony hozzá a fonál? Szerencsére így is tudjuk használni, mivel a belefűzött madzag megfogja. S annak ellenére, hogy nagyon vékony a nadrág, a pisit szépen megfogja, kiválóan teljesít használatban.


Cicanadrág
Modell: saját
Fonál: svéd előfonál (100% gyapjú), 75g
Kötőtű: 4mm


6 megjegyzés:

Kataca írta...

Szilárd minden porcikája imádnivaló, nemcsak a lábacskái...

Névtelen írta...

Ezek szerint akkor ez alá már nem adsz peluskülsőt? Nekünk eddig csak gyapjúbugyiaink voltak, de egyre jobban tetszik a hosszított szár ötlete :)

Jucuu írta...

Gira nem adok, ez gyapjúkülsőként is funkcionál. Eddig azért nem kötöttem ilyen hosszút, mert Szilárd elég későn tanult meg járni, így csak kikopott volna a térdenjárásban (nem mászott, hanem térden járt hónapokig).
Valóban nagyon praktikus, tudom neked ajánlani. Ősztől tavaszig meg főleg. :)

Unknown írta...

El sem tudom képzelni hogy csinálsz ilyet...

Melinda írta...

Tündéri a kisemberkéd ebben a naciban!:)

Lili írta...

gyönyörű ez a nadrág és Szilárd annyira vagány benne! Imádni való!