2009. május 6., szerda

Bob és Franklin


Szilárd unokatestvérének áprilisban volt a szülinapja, ennek örömére készült Bob. Miután Szilárd rendesen megszeretgette, Bob postán utazott haza Magyarországra Csanád második születésnapjára.

Bordó Bob
Minta: Bob
Fonál: a készletemből egy évekkel ezelőtt vásárolt bordó gyapjúfonál (talán Novita Isoveli?), 14g, megtömve 34g
Kötőtű: 4mm



Szilárd a tél vége felé szívesen játszott Franklinnel (persze teli van a lakás sk. babákkal és állatokkal, de neki ez a gyári plüssállat volt a kedvence, grrr, amit még egy könyv mellé kaptunk ajándékba), aludni vitte, néha bepelenkáztuk, na meg sokat repült szegény, konkrétan Szilárd kezéből a földre. :)
Franklinnek hivatalosan piros kendője és sapkája van, ezeket cseréltem le saját kötésűre, hogy valamivel személyesebbé tegyem a teknősünk.


Franklin sapkája és kesztyűje
Modell: csúcsos sapka és 1 sima 1 fordított sál
Fonál: Aldis zoknifonál(75% gyapjú, 25% poliamid?), 12g
Kötőtű: 3mm


Azóta Franklin feledésbe merült, a gyermeket csak a kövek, kavicsok érdeklik. :)

7 megjegyzés:

matkom írta...

Szia Judit!

Néha bekukkantok hozzád, nagyon klassz dolgok kerülnek ki a kezeid közül! Jó ez a Franklines sztori, így tényleg személyesebb, és aranyosabb az állatka. Nekem is van egy kisfiam (22hónapos), aki szintén nagy kavics rajongó.Kedvenc játékai sem a műanyag ütyüpütyük-nincs is sok belőlük-, hanem a kartonpapír, szabócenti, és a gombok.Kár, hogy messze vagytok, néha a fiúk összejöhetnének egy kavicspartira.:-)
Üdv: Márti

Lívi írta...

Bob miféle lény? Valami konkrét, vagy ki mit lát bele?

Jucuu írta...

Lívi ki mit lát bele. Én először azt hittem, hogy elefánt, de kiderült, hogy nem is. Ekkor azt gondoltam, hogy nekem mégis, és kötök neki füleket, de mikor odapróbáltam, kiderült, hogy nem kell neki, így jó. :)
Matkom de jó is lenne egy közös kavicsozást összehozni. :))

Lívi írta...

Cuki amúgy! :-) Én legalábbis szeretem az ilyen mamsi plényeket. Ismered a Mamsi plényt? :-D

Jucuu írta...

Nem ismertem, de rákerestem. :))

Lívi írta...

De megtaláltad azt is, mikor Dingidungi elmeséli, milyen a Mamsi plény? Mert nekem lapvetően a verset dobta ki a gugli, és abból nem derül ki.

Na, mindenesetre mi a férjemmel az ilyesmiket Mamsi plényeknek hívjuk :-D

Az Alice Tükörországban egyébként egy frenetikus könyv szerintem. Érdemes elolvasni, felnőttként is nagyon szórakoztató, lenyűgöző Carroll zsenialitása!

Névtelen írta...

Jè,Bob ugyanolyan,mint a mi szù-nk(tudod,a faev"o),csak "o fehèr ès a plussrovar-kollekciònk tagja.Nekem Franklin is szimpi,helyes kis pofija van.Zsu