2009. január 11., vasárnap

Könyvek

Zazáleától jött a kérdés, mely könyveket olvastam 2008-ban.
Kicsit féltem, hogy engem is elér ez a játék, ugyanis mióta Szilárd megszületett, nem igazán olvastam semmit. Vagyis az első pár hónapban még rengeteget, szoptatás közben, de aztán Szilárdot elkezdte zavarni a lapozgatás hangja, vagy ki akarta szedni a kezemből a könyvet, így abbahagytam. Másik indok, hogy a tamperei könyvtár összes magyar könyvét elolvastam már, s mostanában ritkán veszünk könyvet Magyarországon. Ezért inkább általánosságban írnék az olvasási szokásaimról.
A neten kerestem annak idején lehetőséget olvasásra, s találtam is, a Digitális Irodalmi Akadémia oldaláról rengeteg író könyvét le lehet tölteni. Innen szemezgettem az aktuális hangulatom szerint, ha jól emlékszem Szabó Magdát sorban végigolvastam.
Néhány finn könyv is megfordult már a kezemben, az első Arto Paasilinna könyve volt, a Tohelo suojelusenkeli (Goofy Guardian Angel). Nagyon szórakoztató olvasmány volt, még az én akkori nyelvtudásommal is.

Mostanában a leggyakrabban forgatott könyv pedig Don Freeman: Pitypang, a hiú oroszlán című könyve, Szilárd nagyon szereti. :)

Nehéz lenne kikeresni, ki nem írt még erről a blogjában, így én nem küldöm most tovább a játékot. :)

4 megjegyzés:

zazálea írta...

Jó a válasz! Oly keveset tudok rólad, hogy ilyen közvetett információmorzsákkal alakítgatom a rólad alkotott képet.... Adagolva is illik arra, ahogyan elképzellek. És ez jó.

Ildikó írta...

szia

Most keveredtem az oldaladra és látom ígértél a mosható pelenkához szabásmintát (annak aki kér), ha nem gond nekem is előkeresnéd?
a kisebbik fiam 9 kg, a nagyobb 13.
Köszönöm
Ildikó

gaborildikoja@freemail.hu

bubi írta...

Szia!
Kéretlenül belefolyok hétköznapjaidba megint. ;o) De már tovább nem tudom magamban tartani. :o) Mióta költöztetek ez jár a fejemben. Mondtad, hogy az új házban lesz egy külön szobád a varrásra, nem lehetne erről a helységről látni egy képet?
Üdv, bubi :o)

Jucuu írta...

Zazálea mindig olyan szépen írsz, olyan jó olvasni. Köszi!
Ildi küldöm mihamarabb a szabásmintát.
Bubi rakhatok majd fel képet, de egy nagy kupi még a szoba, teli dobozokkal :))