2009. január 23., péntek

Havazott

Nagyon jól kezdődött a mai napunk. Éjszaka rengeteg hó esett, mindent vastagon beterített (sajnálom Ritarozi!:)). Mikor felébredtünk még havazott, de hamarosan előbújt a nap is a fák és házak mögül, az ég is kitisztult.
Bár a nap már 9-kor felkel, csak délben sikerül a fák fölé másznia, az alábbi kép is ekkor készült. Sütött negyed órát majd ismét elkezdett szállingózni a hó.


Még néhány kép a kertünkről és a végében álló két óriási fenyőfáról:



Délután a hókotrók is megjelentek Szilárd nagy örömére, le sem tagadhatná a gyermekem, hogy fiúból van.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Meseszép képeket készítettél! Olyan jó ilyen szép telet látni!

ritarozi írta...

Húúú, most nagyon irigyellek!

Névtelen írta...

Irigyirigyirigy! vagyok:)

Lívi írta...

Nahát, kikérem Bogi nevében a "sajnálom Ritarozi" szószerkezetet :-DDD
Egerben ugyanis VOLT hó! Rozálék szánkóztak is!
Bezzeg mi?! Sehol semmi, Bogi meg, mint a messiást úgy várja a havat. Mindig azt ecseteli, hogy majd a Bárányt fogja húzni a szánkón :-( Szegény... Sanyarú egy gyermekkor: tél egy szem hó nélkül...

zazálea írta...

Hát, a 9-kor kelő napért nem irigyellek, de a hóért, azért nagyon. Egyszer írnál majd arról, hogyan tudtad átvenni az idegen ország (ami nyilván már nem idegen) szokásait, a kulturális különbségek mennyire voltak élesek?.... vagy csak az egyszerűség kedvéért, mennyire nehéz megszokni, hogy télen sötét van?
Engem nagyon, de nagyon érdekelne.
És légy oly kedves, ha van rá lehetőséged,készíts egy fotót Szilárdról a hóban.... azt nagyon szeretem.... (nem a havat, bár azt is)

lavandulae írta...

Eddig mindig irigyeltelek a hűs éghajlatért nyáron, amikor nálunk hőgutát lehetett kapni, vagy a hóért a múltkor, amikor nálunk még híre-hamva se volt. De ez a sötétség rémes lehet :-( Tényleg, ezt hogy szoktad meg?

Jucuu írta...

Lívi akkor nektek is üzenem, hogy sajnálom. :) Meg mindenkinek, aki hóra vágyik. Némely blogban már a tavaszvárásról írtok, hát nálunk még csak most indul az igazi tél! Viszont az már haladás, hogy 9-kor kel a nap, december közepén alig 5 órát van fent (10 és 3 között), de persze semmit nem látunk belőle, olyan szürkeség van általában. Persze még mindig jobb, mint északon, ahol fel sem kel hónapokig... Most már könnyebb, hogy hosszabbak a nappalok és sok hó van.
Nem ígérem, hogy hamarosan, de írok akkor majd egy bejegyzést ezekről a dolgokról. :)

lavandulae írta...

Ok, várjuk :-)

Lívi írta...

Hát persze, hogy várjuk a tavaszt, mikor NINCS hó! :-( Így nem sok értelme van a télnek :-(

De már érezhetően hosszabbodnak a nappalok, és ma igazi becsapós, közelgő tavasz-érzetet keltő idő volt, hétágra sütött a nap... Jó volt, ki is használtuk :-)

Névtelen írta...

nagyon szép felvételek!!