2008. szeptember 30., kedd

Könyvek

Teljesen elfelejtettem bejegyzést írni a legutolsó könyvszerzeményemről, bár néhány korábban készült kézimunka is bemutatásra vár még. Előttük azonban a könyvek.
Ebben a blogban (ajánlom, csodás dolgokat köt a nő) olvastam először Nancy Bush-ról, méghozzá ebben a bejegyzésben. Hozzáláttam az író könyveinek kereséséhez, és sikerült is egy finn aukciós oldalon elég jó áron hozzájutni az alábbi példányhoz, a címe Knitting vintage socks.


24 zokniminta található a könyvben. Nehéz volt választani, melyiket emeljem ki közülük, mivel több nagyon szép minta van a könyvben.


Már csak időt kellene találni a zoknikötéshez...

Az alábbi könyvet tegnap kölcsönöztem a könyvtárból, ugyanis nem találtam sem a saját könyveim között sem a neten megfelelő mintát. Szilárd takarójáról van szó, amihez még januárban vettem meg a fonalat. A mintát is kinéztem akkor, bele is fogtam a készítésébe, kb. 30 cm született meg a takaróból a 9 hónap alatt. Valahogy sehogysem tudtam rávenni magam, hogy tovább kössem. Rájöttem, hogy mégsem tetszik ez az ostyaminta annyira, hogy még 100 cm megkössek vele, így 2 napja a takaró lebontásra ítéltetett. Az elmúlt egy év ugyanis rávezetett, hogy bátornak kell lennem és ha valami nem tetszik, akkor érdemes lebontani és mást kipróbálni. Jobban járok, mintha egy félkész munka áll a szekrényben évekig és sose készül el (ami nálam elég jellemző volt).
Azonban nem tudtam, vagyis még most sem tudom, milyen legyen az új minta. Abban biztos vagyok, hogy csipkemintát szeretnék, s a takaró nagyobb lesz, mint amekkorának először terveztem.
Hát ezért buszoztam be tegnap a városba, végignéztem a könyvtárban az összes kötős könyvet, szerencsémre ez a példány a polcon volt.


Több, mint 300 kötésminta található a könyvben, ebből 125 csipkeminta, nagy örömömre. Most már csak választani kellene. Kipróbálom majd a legszimpatikusabbakat, s meglátjuk, melyikre esik a választás.

3 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Ezek a könyvek! Tiszta dőzsőlés, habzsolás,odavagyok..

helen írta...

Oh, de szépek!!!

Gabella írta...

Annyira szépek! Imádom!!!!!!!!