2008. szeptember 17., szerda

Űrhajós sapka

Mindig azt mondtam StenSapunak, hogy a mi gyerekünk sose fog ilyet hordani. Mert minden finn gyerek egyformának néz ki egy ilyenben és amúgy is ronda. Aztán megszületett Szilárd, s kiderült, hogy ez egy igen praktikus ruhadarab. Az is kiderült, hogy lehet kapni jól kinéző darabokat is. Így aztán lett nekünk is, pamutból, meg gyapjúból, sőt selyemből is.


A selyemből készült darab a legjobb így ősszel, de kezd kicsi lenni. Ezért hát rendeltem bambusz-selyem anyagot, hogy magam varrjak hasonlót. Bár nem olcsó az anyag, de mégis olcsóbb mint egy Ruskovilla selyemsapka.


Azért azt mégsem szerettem volna, hogy nagy lelkesedésemben szétszabom az anyagot, aztán mégsem sikeredik semmi jó belőle, ezért először pamutból varrtam meg. A zöld anyag elég semmilyen színű volt magában, de a barna passzé nagyon feldobta a végeredményt.
A szabásminta ingyen letölthető az Ottobre újság weboldaláról.


Szilárd már éjszakai álmát aludta, mikor elkészült, ezért először a pingvinnek kellett modellt állnia.

9 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Csak nem azt akarod mondani, hogy egy éjjel hármat is elkészítettél? Szóval ez lett a bambusz selyemből!
Most nálunk is hirtelen jött az eső meg a szél és sajnos még erre nem készültem fel a múlt heti 30 fok után. Meg is vagyok fázva. Felnőttek milyen satykót hordanak?

Jucuu írta...

Nem nem, csak ezt az egyet, pamutból, ezután jön majd a bambusz-selyem sapka. Nagyon vékony, nyúlós anyag, így még bátorságot kell merítenem...
Felnőttek általában semmilyen sapit nem hordanak, vagy csak valami vékonyabbat.

KicsiKató írta...

Jajjjjjjjjjj, ezt még nézni is borzasztó. Elmesélem, mért:))

Viszonylag kevés emlékem maradt gyerekkoromból, az egyik ez a sapka. Gyűűűűűűltöltem. Úgy éreztem, mintha bezárná a fejem, körülölelt, viszketett alatta, minden bajom volt vele. Jól nevelt gyerek voltam, így hordtam, ameddig nagyon muszáj... Csak nemrég meséltem el anyukámnak, micsoda kínszenvedés volt ez nekem.

Titokban kitartást kívánok Szilárdnak és azt, hogy szeresse...:))))

Jucuu írta...

Kicsikató valahogy én sem tudnám elképzelni a fejemen, de én a sapkát sem bírom sokáig. Viszont Szilárd sose tiltakozott ellene. :) Remélem nem is fog, mert lassan beindul a sorozatgyártás. :)

viru írta...

Pedig jobb, hogy beadtad a derekad, mert irtó cuki benne Szilárd! :)

gabcsap írta...

Ez a legjobb sapifazon,amit gyereknek eltudok képzelni,mert ez védi a fülét,az arcát,és sál sem kell mellé!
Nem mellesleg nagyon jól áll Szilárdnak!

kisgekkó írta...

ILyesmi nekem is volt gyerekkoromban és én imádtam!Még volt hozzá pánt a homlokomnál,így igazi felnőttnek éreztem magam benne!(kb.7-9 éves lehettem:))
Réka

King.art írta...

Nekem is volt kötött sapkám ilyen, és lógott rajta egy hosszú kötött bojt vagy mi, és szerettük, olyan volt, mintha a hajunk lenne. Akkor ez volt a divat :)
Eddig én sem gondolkodtam rajta, hogy ilyet szeretnék a gyerekeimnek, míg nem nem láttam, milyen gyönyörűek vannak kötöttben. Most erősen gondolkodok rajta, mert valóban nagyon hasznos, mindent véd, amit télen kell. Na és persze nem műanyag fonalból kell kötni, mint amilyen itthon van.

liv írta...

nekem nagyon tetszik! Hordozáshoz főleg praktikus.