2008. szeptember 22., hétfő

Kesztyű

StenSapu gépéről próbálom begépelni ezt a bejegyzést, sajnos az én laptopomnak tönkrement a töltője, így az most szundít. Még szerencse, hogy ide a blogger-re elmentettem pár képet a korábban készült munkáimról.
Szilárdnak ezt a kesztyűt kb. 2 hete készítettem, mikor megérkezett hozzánk a hideg. A fonalat még tavasszal vettem, a képen a legszélső jobboldalon. Nagyon vékony fonal, meg is szenvedtem vele, 2 kötőtű tört el a kezemben, míg készült!


Szilárd kiskesztyűje
Modell: saját (alap kesztyűminta, egyujjas)
Fonal: Regia Stretch Crazy Color (70% gyapjú, 23% poliamid, 7% poliészter), 20g
Kötőtű: 2mm zoknikötőtű + 1 db 2,25mm zoknikötőtű :D

Szilárd egyáltalán nem értékelte hogy kezén a kesztyűvel le akarom fényképezni. A képről azt lehetne gondolni, hogy jó kisfiú módjára modellt áll, szépen felemelt kezekkel, hogy látszódjon a mű, pedig nem, épp azt próbálja értésemre adni, hogy vedd már le rólaaam...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen gyönyörű kesztyű és milyen gyönyörű kiskölyök :)! Gratulálok, csak így tovább a szuper ötleteiddel és a csodás kivitelezésekkel!
Üdv, Anett

swarbli írta...

Szia Jucu!

Szuper a kesztyű és a sál is! Igazság szerint én is szeretnék kötni a fiaimnak ilyen cuki egyujjas kesztyűt csak sajna fogalmam sincs, hogy a hüvelykujj részt hogyan kell kötni! Nem tudnál véletlenül felvilágosítani?

Jucuu írta...

Szia!
Nagyon egyszerű, ha írsz egy e-mailt (jobb felső sarokban a címem), akkor szívesen leírom, úgy egyszerűbb, mint ide. :)

Névtelen írta...

Szia. Ha én is küldök egy mélt, nekem is elküldenéd, hogy kell kesztyűt kötni. És ha lehet úgy magyarázd,hogy kezdő vagyok, csak simát és fordítottat tudok kötni. Köszi. Mintát még nem gondoltam kötni a kesztyűbe, majd a következőbe vagy azutániba, ha már megtanultam ezt.

Jucuu írta...

Szia!
Kesztyűleírásom sajnos nincs, Swarblinak is csak az ujjrész kialakítását írtam meg. De tervezek még kesztyűt kötni, ha sikerül, talán arról is készítek fényképes bemutatót.