2008. szeptember 20., szombat

Kabát Szilárdnak

A múlt héten rájöttem, hogy akárhogy nézem, Szilárdnak szüksége van őszi kabátra. El is mentem szerdán a méteráruba, ahol elég gyorsan sikerült megfelelő anyagot választani. Nem akartam túl vastag kabátot, de béléseset szerettem volna mindenképp.


Csütörtökön délután, míg Szilárd aludt, kimásoltam a szabásmintát és kiszabtam az anyagot. Éjszaka aztán nekiestem a varrásnak, fél háromig ügyködtem vele, mivel az ujja sehogysem akart szépre sikeredni, de végül megoldottam a problémát. Gondoltam másnap befejezem, mikor Szilárd pihen, azonban szegénykém nem tudott sokat aludni, ugyanis a szomszéd bácsi fűnyírásba fogott.
Én épp a ferdepánttal bajlódtam, Szilárd pedig mindenáron az ölemből akarta nézni, mit csinálok, így együtt varrtunk. Persze utólag le kellett bontanom ezt a részt... Végül sikerült megvarrni, már csak a gombok hiányoztak hozzá. Még aznap késő délután elszaladtunk rövidáru boltba, így estére befejeztem a kabátot, most épp mosásra vár.


Szilárdot persze rávenni fotózásra igen nehéz, mint ahogy korábban is írtam már. Itt a képen épp megsértődött, mivel nem engedtem útjára, nem úgy ült, ahogy kellett volna, nem vágott megfelelő fejet...


Azért csak sikerült lekapni, méghozzá azzal a játékkal a kezében, amit csütörtökön fabrikált asztaloson StenSapu. Ugyanis az asztalos tanfolyam is beindult, StenSapu minden héten mehet fúrni faragni.


A héten postán is jött anyag. Nagyon megörültem neki, ugyanis 2 hónapja vártam rá. Még augusztus elején rendeltem meg mindkettőt, de mielőtt megkaptam volna a számlát, a bolt weboldalára kiírták, hogy betegszabadság miatt határozatlan időre zárva. A levelemre sem válaszoltak, hogy megkapom-e még az anyagokat, vagy már az a rendelés sem valósul meg. Mígnem 2 hete jött a válasz, a bolt tulajdonosa súlyos autóbalesetet szenvedett augusztusban, de már felépülőben van, így el tudja küldeni a rendelésem.
2x fél méter pamut vászon anyag jött. A baglyos minta sok finn mei tai kendőn szerepel, nagyon szeretem. Nem tudom mi készül belőlük, kendő, vagy Szilárdnak valami ruha, ez még a jövő titka.

3 megjegyzés:

viru írta...

Jucuu, nagyon szép ez a kabát. Nem tudnád valahogy megosztani velem a szabásmintát? Nagyon örülnék neki. Viru

Jucuu írta...

Viru írsz egy e-mailt, beszkennelem neked és elküldöm. 84-es méretben van csak meg a kabátka, sajnos a nagyobbak szabásmintái hiányoztak a könyvből.

viru írta...

Jaj, köszönöm szépen! :) Küldöm amailt!