2008. július 9., szerda

Vau vau

Itthon vagyunk több mint két hete, egy gyors helyzetjelentés.
Szilárd (aki múlt héten betöltötte a 11. hónapot) folyamatosan elkápráztat minket, már tudja mondani, hogy vau vau, sőt mutat a kutyák felé. Ma a pedig a háp hápot gyakorolta. :)

Az idénygyümölcsök közül a sárgabarackot nagyon szereti, tegnap kásával benyomott egy nagy adagot.

Itthon reggelenként korán kelünk (mármint a finnországi kelésekhez képest :)), s ha gyorsak vagyunk StenSapuval, akkor az éjszakai pelenka száraz marad, a pisi a bilibe jön, jeee!

Ja, és hogy legyen valami kézimunkával is kapcsolatos, semmit nem kötöttem, mióta itthon vagyunk, a lustaság hatalmába kerített. :) Húgomnak pedig bevásároltunk egy rakat anyagot, rendelés leadva ruhákra, táskára, csak győzze megvarrni őket.
Azért terveim vannak, Kicsikató blogjában találtam már 2 dolgot is, ami megvarrásra kerül, ha hazaértünk. Az egyik ez a tűpárna, a másik pedig ez az ajtódísz, de ezt már csak az új lakásunkba.

3 megjegyzés:

Arcencil írta...

Szia Jucuu!!!!

Szeretném tőled megkérdezni, hogy te honnan szerzed be a bébi anyagokat? Szeretnék majd varrni egy két szép dolgot a babának, és látom, hogy te klassz bébiplüsst, kötött kelmét használsz.
Itthon szinte semmi nincs, kutakodok a netes boltok után, remélem te tudsz mondani valami jó tippet!
Köszi!!! Enik

Jucuu írta...

Szia!
Én itt vettem a bébiplüssöket, ez egy finn moshatópelenkás netbolt:
http://www.kestovaippakauppa.com/?tuote_id=332&op=lk&kat=
Itt látható az összes szín:
http://www.kestovaippakauppa.com/kuva.php?nayta=./kuvat/puuvillavelour_logo01.jpg&tuote_id=332
Fél méter 6,5 euró. Nem tudom, hogy szállítanak-e külföldre. Ebben a másik boltban csodás vékony gyapjú anyagot lehet kapni, többféle színben, az ára 17.9 euró/méter:
https://www.myllymuksut.com/product_details.php?p=158
Sajnos mindkét oldal csak finnül olvasható. :(

kisgekkó írta...

Azt az ajtódíszt én is kinéztem magamnak..:)annyira helyes...de én is csak az új házhoz,költözés meg messze még,addig meg kéne tanulnom varrni is...:)