2008. július 27., vasárnap

Nyami-nyami

Nálunk is beköszöntött a nyár! Ezt onnan lehet legjobban észrevenni, hogy a városban az összes sétálóutca teli van zöldség- és gyümölcsárussal. Friss idénygyümölcsöt általában csak ezeken a helyeken lehet kapni, ezért nagyon szeretek ilyenkor a központban járni.
Pénteken nyakunkba vettük Szilárddal a várost, s vásároltunk pár finomságot. A vásárlás nálunk annyiban különbözik egy otthonitól, hogy itt nem kilóban, hanem literben kell kérni az árut. Minden árusnál van fél és 1 literes kanna, amiben kimérik a gyümölcsöt, zöldséget. Ott szeretek igazán vásárolni, ahol az eladó a kimérés után még belemarkol/lapátol az áruba és bepakol egy adagot a csomagomba. :)
Miután végignéztük a kínálatot és az árakat, az egyik helyen vettünk finn szamócát (finom édeset), német fürtös áfonyát (imááádom!), borsót. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a finnek imádják a borsót, minden árusnál lehet kapni, amit aztán vétel után szinte helyben elfogyasztanak. Mivel mi is szeretjük, így gyakran veszünk is.
Hirtelen lelkesedéstől vezérelve vettem egy liter észt rókagombát is. Itthon aztán nekiestem a guglinak és találtam hozzá ígéretes receptet. Ma megfőztük, sütöttük, isteni finom lett! Csináltam volna képet is róla, de a fényképezőnk szerelőnél van, a memóriakártya cseréjénél sikerült letörnöm egy, a működés szempontjából igen lényeges pöcköt. :(
Viszont ide tudom csatolni a receptből a képet, hogy el tudjátok képzelni valamennyire a vacsoránkat.

Rókagombával töltött cannelloni

Szilárd szülinapja 1 hét múlva lesz, mostanában arra készülgetek. Pár apróságot varrogatok neki, kézzel, de ezekről bejegyzés majd csak az ünnep után (s majd mikor újra lesz kamerám) születik.

Nincsenek megjegyzések: