2008. július 14., hétfő

Házi malom

A héten egy igazi házi malommal lettünk gazdagabbak.
Szerdán rendeltük meg s pénteken már hozta is a postás. Gyorsan elszaladtunk a helyi bioboltba, ahol vettünk 1 kg bio tönkölybúzát és anyukáméknál felavattuk a készüléket.


Csuda jó egy szerkezet! Pici malomkövek őrlik a gabonaszemeket a kívánt finomságúra, a papírja szerint 10 perc alatt tud 1 kg búzát leőrölni.
Anyukám gyorsan sütött is egy kenyeret a lisztből, sajnos arról nem készült kép, de elmondhatom, hogy isteni finom és nagyon szép, laza tésztájú lett.

10 megjegyzés:

Vera írta...

Eeez igen, szép darab! Az 1 kg/10 perc áll, majd látni fogod. Sok boldogságot a kis drágához! :)

kisgekkó írta...

nagyon kis szép...megírod majd,hogy honnét lett?

liv írta...

De jó! Nekünk is idei projekt a malom, de még nem döntöttük el, milyen típusú legyen.

Jucuu írta...

Itt vettük:
http://www.ketezeregy.hu/

Vera írta...

OFF: üveggolyót gurítottam neked, ha nem bánod, és más még nem tette meg: http://veravegakonyhaja.blogspot.com/2008/07/labdztam-veggolykat-gurtott-nekem-adle.html ON

Unknown írta...

Nekünk is van malmunk, imádom, imádom, imádom, és még még még jó használatot! Ráadásul pont ugyanott vettük.

Névtelen írta...

Mi is szeretnénk beruházni egy házi malomra. Jó lenne olvasni a tapasztalataidat a sajátoddal kapcsolatban. Meg vagy vele elégedve? Vannak trükkök amire érdemes figyelni? Nem lesz minden lisztes a környezetében amiatt,hogy nyitott? És még minden ami csak eszedbe jut mint tapasztalt malom tulajdonos. Tudsz segíteni? Nagyon köszönöm előre is!
A te véleményedben megbízom, mert eddig más területen is hasznosnak bizonyult. Többek között az sk mosható pelusról:) Amiért szintén nagyon hálás vagyok.
HajniM

Jucuu írta...

Hajni én nagyon szeretem a malmunkat, tökéletesen működik. Nem lesz lisztes a környezete, érdekes, hogy nem te vagy az első, aki erről érdeklődik. Szépen belefolyik a liszt a tálba, nem porol. Nem hangosabb egy porszívónál, tehát a szomszédokat sem zavarja :) (erről is érdeklődött valaki, azért jegyzem meg). Pár perc alatt elkészül a kenyérre való lisztmennyiség. Egyszóval: szeretjük. :)

Névtelen írta...

Köszönöm a magnyugtató válaszodat!
HajniM

Névtelen írta...

Én is az idén akarok venni malmot. De az ŐRÖLNI valót nem tudom honnan lehet beszerezni. Rozs, Buza, Tönköly. Nálunk ez a keverék megy. Esetleg erről tudnátok infót adni?

Marika