2008. január 6., vasárnap

Calorimetry


Legújabb szórakozásom: calorimetry kötése. Pár hete találtam véletlen egy blogon az ötletet, persze rögtön nekem is kellett ilyen! Ráadásnak így megvehettem végre egy régebbóta vágyott fonalat, amire eddig nem volt semmi ötletem. Az első calorimetry ebből készült, s mint kiderült, igen egyszerű az elkészítése.
A mintát innen vettem: http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTcalorimetry.html
Annyi változtatás van, benne, hogy csak 80 szemmel készült a 120 helyett.
Kedves húgom éppen nálunk telelt, így ő lett a modell a képekhez. A fonal japán Noro Kureyon, 100% gyapjú, összesen 24g fogyott a pánthoz.


A következő calorimetry anyukámnak készült, remélem tetszeni fog neki és jó hasznát veszi.


Ő elég gyakran használ fejpántot, gondoltam, akkor ő is örülne egynek. Ez a pánt egy maradék sötétbarna fonalból készült, a cimkéje már nem volt meg így nem tudom, milyen márka. Egy picivel vékonyabb mint a Noro, de elég volt a 80 szem ehhez is.


A harmadik calorimetrit a húgomnak készítettem, mivel neki is azonnal megtetszett. Ehhez a pánthoz egy gombolyag SadnesGarn Smart fonalat vettünk, a sálához illő színben. Ez is 100% gyapjú.


Mivel vékony fonal, így 4 szemmet hozzátoldottam még a 80-hoz, de sajnos így is túl rövidre sikeredett. Azért meg tudtuk oldani, hogy használni lehessen. :)
Ebből a fonalból 22g kellett a pánthoz.


Ezeken kívül készülőben van még egy pánt Noro fonalból, egy feketét rendelt a húgom és magamnak lesz még egy vajszínű és természetesen egy zöld is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a munkáid!És mikorra várható hogy kész lesz a pulcsim,hihi.Ivi

Jucuu írta...

Köszi, örülök, hogy tetszik! Hihi, még hozzá sem nyúltam a pulcsidhoz... :)