2012. május 2., szerda

Áfonya pulóver

Nem vagyok nooormális, egy gramm fonalat nem szabadna vennem, mégis ezekkel tértem haza a minap.


Habár nem én vagyok a hibás, ez alkalommal samelin tehet róla, mert elkészítette fiának ezt a pulóvert. Amúgy is szemeztem a mintával, de igazán itt csábultam el.
Mivel nem találtam hozzá a megfelelő vastagságban megfelelő mennyiséget a fonalaim között, mit volt tenni, betértünk Szilárddal a fonalboltba (ha most lennének tamperei olvasóim, bizony külön bejegyzésben reklámoznám a boltot, mert olyan kiszolgálást kaptam a minap is, hogy leesett az állam). Szilárd kezd ideális társ lenni fonalvásárláshoz, míg régen végignyűglődte a vásárlást, most viszont telepakolta volna a kosaram, ha hagyom. Szerettem volna valami hasonló színvilágot, mint amit samelin használt, csakhogy pamutos fonalakból nem volt semmi jó ezen a zöldön kívül.

Míg elkészül a pulóver, íme egy tavalyi kötés, amit még nem mutattam a blogon.


Ez is tavaly készült, nyár végén. Nagy terveim voltak ezzel a pulcsival, mintát szerettem volna hozzá írni, végül elvetettem, mert nem úgy sikerült, ahogy én szerettem volna. Ettől függetlenül szuper lett, de ezt addig nem hittem el, míg Szilárd el nem kezdte használni.
Úgy kötöttem, hogy ne nőjön ki belőle egy pillanat alatt, jó hosszú és az ujja visszahajtható.Áfonya pulóver
Minta: saját
Fonal: Mirasol T'ika (100% pamut), Schachenmayr nomotta Cotton Linen (78% pamut, 22% len), 325g
Kötőtű: 3.5 és 4mm


3 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Nekem nagyon tetszik ez a pulcsi, és a színei megint nagyon jók. Szeretem, ha a gyerek pulóverének a nyaka/válla nyitható, annyi nyűglődést ki lehet kerülni vele (és emlékszem rá, hogy gyerekkoromban én is mennyire tudtam rettegni, hogy beszorul a fejem a pulcsiba, és meg fogok halni...)

BKata írta...

Nagyon szép! Jó ötletet adtál megint. És a sapival is!

Anice kötős blogja írta...

Az egész pulcsi szép és oly kevés fiú darabot látni, ha nem jövök ide! Igazán leírhatnál egy hozzávetőleges mintácskát :)