2011. február 10., csütörtök

El kell mesélnem,

mert annyira tetszik, ahogy az óvodában foglalkoznak Szilárddal.
Az oviban a mesekönyveket a könyvtárból kölcsönzik, vagyis a várost rendszeresen körbejáró könyvtárbuszból. Ha jól emlékszem havonta egyszer cserélik a könyveket, s ez a nap pont tegnap volt. Onnan tudom, hogy mikor megérkeztem délután Szilárdért, az óvó nénivel összesugdostak, s Szilárd boldogan rohant megmutatni nekem, hogy milyen pókos könyvet olvasott ma. Gyakran szeretnek engem az oviban meglepni a figyelmességükkel, most azzal, hogy Szilárdnak kikölcsönözték ezt a pókokról szóló könyvet, mert tudják, hogy nagyon szereti őket. (Mondtam már, hogy oviban az ágya mellett is egy gladiátorpókról és egy farkaspókról készült kép van kiragasztva?)
Az óvó néni elmesélte ezután, hogy Szilárd kiselőadást tartott neki a könyvből a pókokról, természetesen magyarul! El tudom képzelni a helyzetet, mert itthon is órákig tud beszélni az őt érdeklő dolgokról, szinte az összes pók nevét tudja a könyvünkből.
Persze nekem is bele kellett nézni az ovis könyvbe, s ekkor megtudtam Szilárdtól, hogy a bikapók finn neve bikahämähäkki, hahaha.

8 megjegyzés:

Rece-fice írta...

Élvezettel és némi nosztalgiával olvaslak... Az én fiaim már apányiak. De ne gondold ám, hogy feltétlen bogarász-pókász lesz Szilárd! Az én legnagyobbam is imádta az állatokat - minden könyvet bújt, rajzolta, gyűjtötte őket - aztán (+ egy gyenge gimis biosztanár) és magyar-töri szakos tanár lett...
Persze ez egy jó edzőpálya!

Rece-fice írta...

És komolyan képes vagy azokkal a gyönyörű kötésekkel mosogatni? Ugye csak vicc?

Zsoofi írta...

És hogy van ez az oviban a kisággyal? Írtad, hogy az ágya mellett pókos kép van a falon. Ott nem csukják össze az ágyakat minden nap? Mert, tudod, itthon ebéd után kinyitogatják az ágyakat, aztán alvás után meg elpakolják... Nálatok hogy van ez?

Jucuu írta...

Zsoofi kerestem egy képet a netről, így egyszerűbb, mint elmagyarázni. Az ágyakat szekrényből nyitják, s a szekrényajtók belső felére vannak ragasztva a képek. Szilárdnál még annyiban különbözik, hogy az elég régi épület, így az ágyikók még fémből vannak, nem ilyen szép fából készültek, mint a képen:
http://yle.fi/ecepic/archive/00153/__nekosken_uusi_p_i_153944b.jpg

Névtelen írta...

Megnéztem az ágyakat, hát szuper jók.
A dadus nénimmel a mennyben érezném magam, ha csak le kéne nyitnom pár ágyat, nem egy nagyszekrényből kiemelni, elcipelni a terem közepére és ott letenni, harminc ágyat. :D
Meg az ajtók eltakarják egymás elől őket, nem kell lábtól-fejtől fektetni.
Hogy emeletes ágyak? Na, azt meg a srácok imádnák :D
Vera

Claju írta...

Hatalmas ötlet ez az ágyas megoldás!! Ezt itthon is meghonosíthatnák!

Zsoofi írta...

Á, köszönöm! Nekem is tetszik ez az ágyazás. És a könyvtáras dolog meg annyira nagyon jó!!!

Amy-kreatív írta...

Szia!
Van a részedre valami a blogomon, gyere vedd át!
Amy