2010. november 30., kedd

Segítséget kérek

Szeretnék egy függönyt horgolni a szaunánk picike ablakába és találtam egy kedves mintát, itt. Sosem horgoltam még ilyet és az a baj, hogy én ilyen kevés információval nem tudok nekikezdeni, valaki (Gira?) meg tudná nekem kicsit világosítani? Értem a lényeget, hogy miből lesz a minta, de mégsem tudom összerakni, hogy hogyan kellene elkezdeni (és folytatni :)).
Köszönöm előre is a segítséget!

5 megjegyzés:

Karina írta...

Kedves Jucuu, ez recehorgolás szerintem. Ha így rákeresel a neten, biztos találsz útmutatást. Azt hiszem láncszemek és egyráhajtásos pálcák váltakozása, egy sötét négyzet 3 egyráh. pálca.közte egy "luk", üres négyzet 3 lsz. Sorról sorra kell haladni. Azért nézd meg valahol, mert még csak elméletben csináltam, gyakorlatban nem :)

KicsiKató írta...

Én is épp most néztem rá, szerintem is rece. Itt találsz hozzá kis útmutatót, de biztos van egy csomó finn oldal is: http://rafia.hu/content/recehorgol%C3%A1s

Viszonylag egyszerű, főleg, hogy úgy látom, ez teljesen szabályos négyszög, akkor kell csak kicsit trükközni, ha változik a "négyzetszám" a különböző sorokban, tehát szaporítasz vagy csökkentesz, de itt csak az eleje unalmas, meghorgolsz egy rakat láncszemet, ha már a rajzot kell követni, tehát kitöltöd a fekete négyzeteket vagy levegős négyzetet horgolsz, az már izgalmasabb valamelyest.

Azért klassz, hogy nem nagy ablakotok van, hamar meglesz a sikerélmény:)))

Jucuu írta...

Köszönöm a gyors reagálást mindkettőtöknek! Kicsikató az oldal óriási segítség volt, nagyon köszönöm, ezzel már menni fog! Meglátjuk, milyen gyorsan készül el, mert igen vékony fonalból kívánom készíteni, így lehet, hogy eltart majd egy darabig...

Kriszta írta...

Így van, ez recehorgolás. Itt is találsz egy jó kis segítséget hozzá: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=36503&kid=224677

Névtelen írta...

Hát úgy látom, nincs már itt mit segítsek. :) Az egyedüli bonyodalom valóban a sor végi/eleji fogyasztás avagy szaporításban lehet. Ha szükséges, beszkennelem neked az én mankómat az ilyen esetekre :)