2010. szeptember 14., kedd

Vénusz és a dolgok állása

Nem csodálkozom, hogy alig jár erre valaki, mostanság bejegyzések igen ritkán születnek. Az igazat megvallva jómagam sem gyakran nyitom meg az oldalam, annyi minden történik körülöttem.
A nyár elszaladt, az otthoni nyaralás után egy fantasztikus finn nyárba érkeztünk vissza, a hírekből is folyamatosan ez folyt, 70 éves meleg rekordok dőltek meg. Kiélveztük minden percét, sokat időt töltöttünk az udvaron Szilárddal, kihasználva az óvoda előtti utolsó közös napokat.
Szilárd augusztus elején kezdte az óvodát, a beszokással el is ment a hónap első fele. Nagyon jó helyet kaptunk, szeretjük az óvó néniket s a ovit is, de erről most nem írok részletesebben, nem tudom, hogy mennyire untatnék vele bárkit. A hónap közepén aztán megérkeztek szüleim, egy hetet töltöttek nálunk, az utolsó igazán meleg és napsütéses hetünk volt ez, szerencsénk volt. Mire elmentek, a központi fűtést is bekapcsolták nálunk...
Nem vagyok valami jó gyerek, bár apukám 60. születésnapjára kapta az utat, én befogtam őket dolgozni... Leszedtük a tapétát a nappalinkban s kifestettünk apukám segítségével. Nagy öröm volt ez nekem, mert nagyon nem szerettem ezt a tapétát, s most végre gyönyörű színű lett az egész nappali. Ez a festék került a falra, ebben a két színben, ilyen témában. :)
Közben anyukám szülinapja is közeledett, így még augusztus elején megkötöttem neki Ercsu Vénusz stóláját.
Az egyszerűbb mintát választottam (mint mostanában mindig, ha kötésről van szó), s egy saját festésű fonalat használtam hozzá. Vagyis a kék adott volt a fonalon, én zöldre próbáltam ezt változtatni, s mint látszik a képeken, kevesebb sikerrel.


Nagyon szerettem kötni, csak dicsérni tudom a mintát, könnyen köthető, de mégsem unalmas. Pár ismétlés után a mintát sem kellett nézni, így bárhol tudtam kötni, ha lehetőség adódott.
Mivel vastagabb fonalból készítettem, mint a leírásban szerepel, így kevesebb ismétléssel kötöttem s csökkentettem az egy sorban lévő mintaismétlések számát is.
Annyit változtattam még, hogy nem 3 tűs befejezést használtam, hanem összeöltögettem, így a teljesen láthatatlan lett a két rész találkozása.


Anyu Vénusz stólája
Minta: Vénusz stóla
Fonal: Novita 7 veljestä, (75% gyapjú, 25% poliamid), 173g
Kötőtű: 6.5mm

S ha valakinek van még energiája tovább olvasni ezt a hosszúra nyúlt bejegyzést, annak elárulom, hogy nagy dolgok vannak nálam készülőben. Az elmúlt bő fél év jó időszak volt számomra, hogy letisztuljon a fejemben, mit szeretnék csinálni, mivel foglalkozni. Lassan körvonalazódott a dolog ki, de mostanra megérett rendesen, s mivel Szilárd ovis lett, így időm is lett a megvalósításra.
Jövő héten elején bezárom a Made by Jucuu-s blogomat pár napra, talán egy hétre és nekiesek a feltöltéseknek. Lesz itt mindenféle érdekes, a többsége természetesen fonalakkal és kötéssel kapcsolatos. Az elmúlt év során felhalmozott gyönyörű, növénnyel festett fonalaim immár megvásárolhatóak lesznek a blogon, kötőtűtartók is lesznek ismét, s emellett még pár új dolog, amikről részletesebben akkor írok, ha már mutatni is tudom. Nagyon izgalmas ez az időszak számomra, végre úgy érzem, hogy csinálhatok valami nagyon jót.
Addig is jó kötést mindenkinek!

12 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Húha, Jucuu, izgatottan várom a feltöltögetéseidet! Én szívesen olvasnám Szilárd ovis beszokását, mi éppen előtte állunk! :) Szép napot! Viki

nöné írta...

Igen-igen, én is hiányollak, mindig szívesen olvasom írásaidat, legyen az kötés-horgolás-fonalfestés-Szilárd témakörökben:o)
Egyáltalán nem volt ez a bejegyzésed sem unalmas, olvasgatnám még tovább is. A stóla nagyon-nagyon szép lett!
Kívánom Neked, hogy a terveid valóra váljanak, és forgalmas legyen a boltocskád!

aarkus írta...

Jó volt újra olvasni, és egyből ilyen hosszút! Nagyon szép a Vénuszod színe, a feltöltögetéshez meg hajrá!

ercsu27 írta...

Nekem sem volt unalmas, szeretek nálad olvasgatni.
Örülök, hogy megkötötted a stólát, sokat jelent nekem a véleményed. Köszönöm!

Amaranta írta...

Örülök, hogy jelentkeztél, és én pld. szívesen olvasnék Szilárd beszoktatásáról, és az ottani ovis napokról. Izgalmas lenne összahasonlítani a miénkkel. Már csak azért is, mert a mi ovink (szerintem) elég nyitott dolgokra.
NAgyon várom a feltöltéseidet is :-)

KicsiKató írta...

De jó volt olvasni rólatok!!

King.art írta...

Örülök, hogy végre hallok felőletek! jaj, én is szívesen olvasnék az ovis beszoktatásról, tudom, mi is most szoktunk be :)
Örülök, hogy végre letisztultak a dolgok és nagyon várom, hogy lássam, amikről meséltél, és írtál, és amit tapiztam is :)
Sok sikert Neked, megérdemled!!!

Zsoofi írta...

Csatlakozom az előttem szólok: én is nagyon örülök, hogy végre jelentkeztél, minden nap legalább egyszer néztem-nézem, hogy van-e már valami, jó volt, hogy végre!!!
És engem is érdekel az ovis beszoktatás is - mi ugyan még messze vagyunk tőle, de én annyira gyűlöltem az ovit, hogy nekem ez fontos kérdés maradt.
És az új energiáid meg végképp nagyon érdekelnek!
Várom, hogy elteljen az egy hét...

Névtelen írta...

Nahát, te még élsz??? :)
A Vénusz stólát én is megkötöttem, és nekem is megfordult a fejemben az összeöltögetés, de kishitűségem miatt nem mertem eltérni a leírástól. Na mindegy, megerősítettek a soraid, hogy legközelebb mégis érdemes.

Mosolyrend Évi :) írta...

Szió :)

Kop,kop,kop!!!!!!

...

Bejöhetek? .)

Szeretem olvasni a blogodat s amikor csak lehet "kukucskálok" nálad!

Most is gyönyörködtem a szépséges stóládban s elárulom én is immádom ezt a mintát .)

Ügye jöhetek máskor is? .)

Zelnice írta...

Hajrá, kíváncsian várom a feltöltést!

legzoke írta...

Szia Jucu!
Hát persze, hogy engem is nagyon érdekelne, miként történt meg veletek a beszokás az oviba. Sőt, kérnélek is, hogy írj erről nekünk, mert vagyunk jó páran, akik elolvasnánk, s közben biztosan nem fogunk ásítozni. :)