2010. szeptember 21., kedd

Struan


Ez a minta szerelem volt első látásra. Még a modell feje sem tudott elriasztani (férjemet igen). Megörültem, lesz Szilárdnak szuper őszi sapkája. Meg vastagabb fonalból téli is. Na, az őszi sapkához sikerült beválasztani a fonalat. S hogy a mérgem így utólag még nagyobb legyen, rögtön 5 gombolyaggal vettem, hogy majd másra is jó lesz. Most meg nem tudom kitalálni, mire lehetne elhasználni, ahol nem fontos, hogy a kötés a mosástól duplájára nyúlik és utána használatban még tovább.
De kezdem az elején. Megkötöttem a sapkát. A minta nagyon jó, s mivel tudtam, hogy a kötés meg fog picit (haha) nyúlni, nem aggódtam, hogy a sapka mosás előtt szinte elszorítja Szilárd fejét.
Kimostam, hagytam száradni, majd elkövettem a hibát: rátettem egy labdára tovább száradni, hogy szép formája legyen. Száradás után kiderült, hogy a sapka mérete tökéletesen megfelelő egy felnőtt férfi! fejére. Mit csináljak, mit csináljak, páromnak nem kell, még sokkban van a fényképtől, visszabontottam hát kicsit, a csavart részből is, majd szorosan újra megkötöttem a szélét.
Hurrá, tökéletes Szilárdnak, használhatja is, hisz kimostam már.
Alig 2 hete használja, de ma már másik sapkát kellett rá adnom, mert tegnap is arra léptem be az ovi udvarába, hogy egy kislány kedvesen felhajtja a napellenző részét, hogy Szilárd kilásson... Lóg a fején, a sapka teljesen elvesztette tartását. A fenti képen látszik is, hogy a műanyag a napellenzőben már ki van egyenesedve, mivel nem fogja a kötés. Én még ilyen nem éltem gyapjú fonallal. És akkor ha most kimosom, vajon milyen irányba fog változni? Áh, veszek valami normális fonalat és megkötöm abból...


Őszi sapka
Modell: Struan
Fonal: Novita Luxus Cloud (65% gyapjú, 35% bambusz), 55g
Kötőtű: 3.5mm


Közben rájöttem mi a baj a fonallal. Túl magas a bambusztartalma.

12 megjegyzés:

nöné írta...

Nagyon jól áll a Fiatalúrnak ez a fazon (is). Bosszantó ez a fonalas téma, bízom benne, sikerül valami jobb fonalat kifognod.

Zsófi írta...

Kössél belőle kendőt! :-D

aarkus írta...

Pedig milyen szép lett, és milyen jól áll még így is a gazdájának!
Jó volt olvasni, hogy ilyen kedves, gondoskodó kislányok vannak az oviban! :-)

Timici írta...

szuper a színe és a mintája is, jól is áll Szilárdnak, kár, hogy ennyire nyúlik:(
én eddig csak a műszálas fonalakal jártam így, meg most a bio pamuttal:(
Ha tényleg nem fogyott még el a lelkesedésed hajrá egy másik fonalból fuss neki újra, mert nagyon szuper!
A modellfotó tényleg elrettentő, nem csodállom, hogy a férjed még nem tudta kiverni a fejéből.:o)

Irenka írta...

Nagyon szép a kisfiad, és jól áll neki a sapka. A fonal bosszantó, de a kendő jó ötletnek tűnik.

zazálea írta...

Én csak a csemetéhez szólok hozzá, fonalakhoz nem értek, scak használom őket, de a fiú, óh... az nem lehet, hogy így megnőtt, nem lehet...!

Jucuu írta...

De jó hogy írtál Zazálea, szerintem annak idején pont ezt a fonalat küldtem neked, emlékszel, egy gombóccal? Kérlek vedd figyelembe a nyúlást, ha esetleg még nem használtad fel. :I

Judilla írta...

Ne add fel, kösd meg újra egy másik fonalból. A sapi amúgy nagyon klassz, jól áll a fiatalúrnak.:)

Karina írta...

Kedves Jucuu, úgy szeretem, ahogy írsz, jó olvasni, és külön szerencse, hogy kisfiad van, olyan szépeket kötsz neki, jó példát mutatsz, hogy fiúknak is lehet klassz, vagány, szép darabokat készíteni!
Karina, akinek 3 fia van

zazálea írta...

Ebből kötöttem az első csipkepróbámat, szerettem, mert finom, puha volt, jó emlékeim vannak róla, nem használtam fel semmi másra, csak olyan tapogatós darab. Szeretem. :o)

Jucuu írta...

Akkor megnyugodtam. :)

Anikó írta...

' a modell feje se riasztott vissza' :DDDDDD

Sose gondoltam, h kenderből ruhát köthet valaki....de jól néz ki!!! (Mondjuk van mit tanulnom)