2010. szeptember 16., csütörtök

Dinoszauruszos kardigán

Tavasszal készült ez a dinoszauruszos kardigán, s most, hogy ismét használatba került, ideje megmutatni.
A végleges, elkészült változat jelentősen eltér attól, amit elsőre terveztem, például az elején szó sem volt dinoszauruszokról, hanem elefántokat szerettem volna rá. Azokat is belekötni a pulcsiba, de útközben kiderült, hogy a szürke fonalam nagyon rossz választás volt és szúr is rendesen. Így lett végül egy egyszerű, fentről lefelé kötött raglán ujjas kardigánja Szilárdnak, amire felvarrtam egy horgolt brachiosaurus-t és stegosaurus-t. ;)


A kardigán, hogy jó meleg legyen és tavaszi/őszi kabátként tudjon funkcionálni, kapott egy bélést. Ez Szilárd édesapjának egyik vastagabb pamut pólójából lett kiszabva, jó magas nyaki és széles ujjpasszéval, hogy a szúrós gyapjú ne érje Szilárd bőrét. A kabátka elejébe cipzárt varrtam.


Dinoszaurusz kardigán
Modell: saját
Fonál: teetee Pallas (80% gyapjú, 20% nejlon), Sandnes Garn Alfa (85% gyapjú, 15% mohair), 324g
Kötőtű: 5mm


Amúgy a rátett dinoszaurusz mintákkal azt értem el, hogy Szilárt minden újabb neki készülő kötésre mintát kér, s hogy ne legyen a dolgom egyszerű, pl. 3 fejű sárkányt, ilyet.

6 megjegyzés:

nöné írta...

:o)Sok sikert a háromfejűhöz!
Nagyon szép a kardi, gyönyörű a kivitelezés, mostanában minden raglánra cuppanok.

KojalBebi írta...

Jajjj pont ilyenre lenne szüksége a lánynak... kedves Jucu, ugye nagyon nagy munka lenne leirni, hogy hogyan kell felülről lefele raglánt kötni? Tudsz esetleg valami helyet, ahol megtalálhatom a leírást?

Előre is köszönöm a segítségedet:)

Judit

Jucuu írta...

Judit, ha tudsz angolul, akkor ez a minta tökéletes lesz számodra. Nem is minta, inkább segítség raglán ujjas, fentről lefelé kötött kardigán elkészítéséhe bármekkora méretben és fonalból:
http://www.cosmicpluto.com/blog/patterns-by-laura-chau/cosmicpluto-knits-top-down-cardi-new-and-improved/

Timici írta...

szuper ez a kardigán! a dinó szerintem jobb is mint az elefánt;o) a 3fejű sárkány pedig nagyon édes, az én fiaim is szerették ezt a mesekönyvet és minden rajzát:o) szóval kalandra fel!:o)))

Névtelen írta...

Koszonom szepen, Jucuu, meg fogom nezni, angolul meg csak-csak, de angolul kotni meg nem tanultam meg:) nem baj, majd puskazok Ahama kotoiskolajaban:)

(Most epp alulrol felfele kotok a lanynak egy raglan pulcsit, de a kovetkezo egy kardigan lesz)

Es imadom a fejlecedben levo fonalak szinet, meg a mamad-fele Venuszet is, szinte kedvet kaptam csipket kotni:)

Judit

(bocs, nem jelentkeztem be rendesen)

Zelnice írta...

nahát, azt gondoltam volna, te biztos nem választasz mellé fonal-ügyben.