2010. április 14., szerda

Tavasz

Itt nagyon későn köszönt be a tavasz. Márciusban már rettentően szenvedünk, mivel tudjuk, hogy Magyarországon bújnak a virágok a földből, süt a nap száz ágra és jó meleg kezd lenni. Itt meg hó és hó és hó van. Jó esetben sok napsütéssel. De ki akar havat látni márciusban (áprilisban, májusban...)??
Jó ötletnek tűnt hát ezt az átmeneti időszakot Magyarországon tölteni. Össze is pakoltunk Szilárddal és március elején hazarepültünk. Nagy tervekkel mentünk, amikben sok udvaron móklászás, csavargás és napsütésben kötögetés szerepelt. Az első két hét nem annyira telt ebben a szellemben (eső, hideg, calicivírus), de utána sikerült kibontakoznunk. :)


Először megkötöttem Szilárdnak az előző bejegyzésben bemutatott sapkát, majd az Anyukámnak megígért zokniba fogtam bele. Nem voltak extra kívánságai, csak annyi, hogy jó meleg legyen. Azt kérte, hogy keressek a fonalállományomból egy olyan zoknifonalat, ami nekem nem kell vagy nem tetszik, a színe mindegy, hogy milyen.
Lidlis fonálból kötöttem végül, duplán fogva a szálat, hogy gyorsan elkészüljön és tényleg meleg legyen a zokni. Ez alapból egy fehér-kék fonál volt, amit megfestettem falevéllel, így lett sárga-zöld színű.


Anyu zoknija
Modell: orránál kezdtem, rövidített sarkok
Fonál: Lidl zoknifonal (75% gyapjú, 25% poliamid?), 85g
Kötőtű: 4mm


Az utolsó héten megjártuk a Mamamiboltot is. Néhányan bizonyára észrevettétek, hogy segédletemmel bevásárlótáskát lehetett kötni azon a bizonyos délutánon a boltban. Jó kis csapat gyűlt össze, nagyon köszönöm mindenkinek, hogy eljött a tanfolyamra! Violininek már kész a táskája, szívesen látnám a többiek munkáját is, ha van kedvetek, küldjetek 1-2 fotót.
A táska mintája hamarosan elérhető lesz az 1001fonalon, de erről majd később, addig is ízelítőnek két kép:





A tanfolyam előtt volt szerencsém találkozni Gabival, régóta vártam ezt a találkozót. Itt is köszönöm Gabi azt az órácskát, amit közösen eltöltöttünk, remélem máskor is sikerül összehozni!

5 megjegyzés:

Sch Gabi írta...

Nekem is, én is, én is, én is. Azóta én is cekkert (miért hittem, hogy cvekker?) horgolok, kötni még nem próbáltam.

Tudni fogom, ha jössz...

aarkus írta...

Hát ez az, én nem tudtam, hogy jössz, pedig szívesen megtanultam volna cekkert (vekkert, bármit) kötni. Legközelebb kérünk ide is szolgálati közleményt, mert az 1001 fonal oldalát nem mindenki követi ám ...!

King.art írta...

Itthon voltatok? Én sem tudtam :( Bár hacsak ketten jöttetek, akkor lehet nem is voltatok Kecskeméten? Legközelebb ha jöttök, nem ám kihagyni minket a számításból :D
Ez a cekker nagyon klassz, én is megtanulnám.

Zsoofi írta...

Szia Jucu!

Nagyon tetszik a blogod, véletlenül tévedtem ide, de be is raktam gyorsan a könyvjelzők közé.
Én is szeretném megtanulni ennek a bevásárlószatyornak a mintáját, mert kicsibaba mellett nekem a hosszadalmasabb munkák nem jönnek össze, de olyan jó lenne, ha már végre valamit készre is megcsinálnék!
De nincs fenn az 1001 fonalon a minta... :(
Esetleg nem lehetne arról szó, hogy ide felrakd?

Üdvözlettel,
Zsófi

Ui.: És szerintem is éljen a hordozás! A kisfiam eddig mást nem is szeretett, de most tetszik neki a babakocsi is, én meg, amilyen hülye vagyok, majdnem ríva fakadtam, hogy hát akkor velem most mi lesz?!

Jucuu írta...

Zsófi sajnos a mintát nem tudom felrakni ide, mivel elvileg Kati árulni fogja az 1001fonalon.