2010. április 23., péntek

Szappanopera

Akartam írni egy bejegyzést arról, hogy az ajtócserénk milyen jól mutatja a két ország közötti különbséget. Kicseréltetjük ugyanis a teraszajtónkat egy ablakos fajtára. Kedden jött a vállalkozó, kipakolta az autóból a több száz eurós ajtót a ház elé, az utcára!, hogy majd másnap jönnek berakni a társával. Az ajtó ott várt egész nap és egész éjszaka, sőt még másnap is. Az utcán. Remélem értitek, mire akarok kilyukadni. Senki nem vitte el.

Végül kiderült, hogy nincs is akkora különbség a két ország között, de ehhez az elején kezdem a történetet:
Tehát tavaly nyár végén lehetőség nyílt kicseréltetni a teraszajtónkat, mi ennek nagyon örültünk, mert mi nem szeretjük ezt az ajtót. Az házközösség közös projektje volt ez, hogy olcsóbb legyen a csere és egyformák az ajtók mindenhol.
Vártunk-vártunk, hogy bekövetkezzen aminek be kell, de semmi nem történt hónapokig. Tél közepén kaptunk egy levelet, hogy a vállalkozó társa meghúzta a hátát, ezért nem cserélték ki ősszel, most pedig akkora fagyok vannak (hehe, értékeltem volna , ha idejönnek -20 fokban és kiverik az ajtót a helyéből), hogy tovább tolódik a csere. Elmúlt a tél, beköszöntött a tavasz, semmi hír nem volt még mindig. Csodálkoztam is, szerintem elmúltak már a komoly fagyok, talán meg lehetne ejteni azt a cserét.
Egy hete jött a levél, hogy a vállalkozó társa ismét meghúzta a hátát, ezért a vállalkozó felbérelt egy másik csapatot, de annak meg sok a munkája, ezért még mindig nem tudnak cserélni, emiatt a házmester felkért egy másik vállalkozót, hogy végezze el a munkát. Juhéééj, ezen a héten jönnek cserélni!
A történet a fentiekkel folytatódott, jött az új vállalkozó, hozta az ajtókat. Másnap korán kelés, mi van, ha nálunk kezdenek. Nem nálunk kezdtek, hanem a szemben lévő házban, így Szilárddal végigkövettük az eseményeket. Egész délelőtt ugyanabban a lakásban dolgoztak, ekkor már gyanús volt a dolog, mivel egy nap alatt mindegyik lakásban ki akarták cserélni. Délben négyen tanácskoztak a lakás előtt, erről már tudtam, hogy nem jelent jót.
Késő délután jött az e-mail: az első vállalkozó elfelejtette az ajtókeret mélységét lemérni, és az új ajtó kerete nem jó, nem elég mély. Egy hónap, mire legyártják az új kereteket, akkor jönnek és cserélik az ajtókat.
Lassan kezdjük elveszteni a reményt, hogy ablakos teraszra nyíló ajtónk lesz...

3 megjegyzés:

pszilvi írta...

hehe, van hasonlosag, de nalatok happy end lesz, meg ha hosszura nyulik is a dolog, mig itthon ugy vegzodne, hogy berakjak a nem passzolo ajtokat, felmarkoljak a penzt, es bottal uthetitek a nyomukat. szoval van kulonbseg. :)))

bubi írta...

Te figyu, és akkor most a szemközti szomszédok ajtó nélkül leszenk egy hónapig? vagy észrevették a hibát még mielőtt kiverték a régi ajtót?

:o)

Sziranszki írta...

Szilvinek igaza van! Nálatok előbb-utóbb lesz új ajtó, ami illeszkedik a helyére, nem fog beázni, stb... Azért tényleg van különbség! Kirakni a vadi új ajtót az utcára, másnapig??? Nekem még a radírom is félbevágták és elvitték az irodából (hozzáteszem, azt is én vettem, hogy legyen mivel dolgozni!)