2009. szeptember 9., szerda

Szappantartók

Férjem húgának kötöttem nyár elején ezt a szappantartót/mosdószivacsot. Először csak puhatolóztam nála, szokott-e szappant használni, de a válasza az volt, hogy nem. Viszont mikor megmutattam neki, mit készítek (anélkül, hogy megmondtam volna, ez az övé lesz), fellelkesedett s így örömmel adtam át neki, amikor elkészült a zsák.


Rózsaszín szappantartó/szivacs
Modell: Pluie
Fonál: Rowan 4 ply Cotton (100% pamut), 13g
Kötőtű: 3mm

Annyit változtattam a mintán, hogy körben kötöttem, így nem kellett a végén a varrással bíbelődni. Azt hiszem, hogy az eredeti mintában a madzagok i-cord-ok, de én azt utálok kötni, így csak horgoltam egy sor láncszemet(?), ami tökéletesen illett a szappantartóhoz.


Az ötlet nagyon megtetszett, ezért a PIF játékosaimnak is hasonlót készítettem, csak horgolva. A zsákocskákba finn (fa)kátrányszappan került.


Szappantartók/szivacsok

Modell: saját
Fonál: Rowan 4 ply Cotton (100% pamut), összesen 54g
Horgolótű: 3mm

9 megjegyzés:

Unknown írta...

ez fantasztikus, jól képzelem hogy ezzel fürdeni is lehet így? Vagy ez csak ruhatisztítós szappan?

Jucuu írta...

Szilda igen, ezzel lehet így fürdeni.

Unknown írta...

(Szilda vagyok)na akkor itt a következő álomcuccom, mert próbáltam ilyen pamacsot horgolni, de nem voltam elégedett vele, most akkor kipróbáljuk ezt:), köszönöm!

Unknown írta...

bocsi, tényleg én voltam:), azt hittem barátnőm van bejelentkezve:)

rojalka írta...

Nagyon tetszenek.
Asszem én is kipróbálom. :)

kisgekkó írta...

Drága Jucuu!
Neharagudj,hogy csak most írok, megkaptam a PIF-et és álomszépen horgolsz!Igaz utólagos engedelmeddel én a horgolt batyut mobiltartónak használom, épp a mobilomra öltötted és így mindennap eszembe jutsz róla!
Mégegyszer köszönöm a szappant is és a csokit is:)
Réka

Jucuu írta...

Ez nagyon tetszik! :) Örülök, hogy ilyen jó hasznát tudod venni.

judilla írta...

Szia Jucuu,
mamamirol keveredtem hozzad, meg tobbek blogjarol is...
szoval nagyon megtetszett ez a szappantarto otlet, gyorsan horgoltam egyet en is felveto-fonalbol (tiszta pamut, kisse durvabb) es elkezdtem vele furdeni - egy kerdes: hosszabb hasznalat soran nem lesz gond abbol, h total nedves marad, es sosem szarad ki? meg h hat olyan szappanos trutymakos lett kivulrol is kicsit (bar en lyukasabbra horgoltam, pont azert h ki tudjon jobban jonni a habja)... neha kimosod, kiteszed szaradni? v nem erdekes es kesz?
Most engem nem zavar, csak elgondolkodtam, h hosszabb ido alatt igy meg is peneszedhet akar....

Mert amugy nagyon tetszik az otlet, es pont jol lehet vele atdorzsolni magam...
Judilla

Jucuu írta...

Szia Judit! Szerintem a gyakori mosás kell az ilyen mosószivacsoknak, pont amiatt, amit írsz. Szóval én azt javaslom, hogy készíts többet és legyenek forgásban, így mindig van tiszta, ha mosni akarod az épp használatban lévőt. :)