2009. szeptember 29., kedd

Fehér sapka

Nyár elején kötöttem magamnak egy sapkát a kukoricafonálból, ezt a mintát használtam hozzá. Nagyon béna lett a végeredmény, két fej egymás mellett elfért volna benne (ilyen pici a fejem?), a széle csúnyán visszapöndörödött, nem tetszett. Lebontottam végül s helyette megkötöttem ezt:


Fehér sapka
Modell: Slouched Tuva Hat
Fonál: teetee Poppari (100% kukorica), 56g
Kötőtű: 3.5mm és 4mm

Bár a kötéspróba egyezett a mintában megadottal, a sapka nem fért volna a fejemre, ha ugyanannyi szemmel kötöm, mint amennyi a mintában szerepel (ilyen nagy a fejem? ;)). Ezért 100 szemmel kezdtem és 120-ra szaporítottam a passzé után, s a kötőtűt is lecseréltem vastagabbra. A végeredmény tökéletes lett.


Még annyit, hogy a fonál fantasztikusan puha, nagyon kellemes viselet. Maradt egy pici gombolyag belőle, lehet, hogy veszek hozzá még egy kicsit és kötök a sapkához egy sálat is.

8 megjegyzés:

Macus írta...

Nagyon jó lett!

Emi írta...

Ez nagyon érdekes! Kukorica fonál? Ilyet még nem hallottam. De kipróbálnám. Ezt a fonalat gondolom Nálatok lehet csak kapni. Emőke

aarkus írta...

Szép lett nagyon, és jól áll, éppen passzol a kicsi-nagy fejedre! :-))

Nagyjából egy hónapja vesződöm egy sapkával a fiamnak, aki a fonalat kiválasztotta, hozzá a tű nagyjából adott, és sehogy se bírom a méretére igazítani. Szóval ügyes vagy, hogy megtaláltad a jó megoldást!

Kryx írta...

Nagyon szép lett, klassz a mintája is. :)

Hajnalka írta...

Szia! Én most találtam ide, s mondhatom le a kalappal az alkotásaid előtt! Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok kötni, csak horgolni. Én is készítettem már pár horgolt dolgot, de valahogyan nem gondoltam arra, hogy bemutassam őket. Viszont párat ezekből én is megcsinálnék(csináltatnék), ha lenne mintám. Ha van időd kukk be hozzánk: www.vivien-hajnesz.blogspot.com , itt a mindennapjainkba nyerhetsz bekukkantást. Talán valamikor én is rászánom magam, hogy megmutassam tudásom. Még jövök biztosan ötleteket meríteni! Csak így tovább! Hajni

Szamóca írta...

Szépek a kézimunkáid, bárcsak maradna időm az ilyesmire:)Persze nézni is jó, nem csak elkészíteni... Csak idetaláltam, pedig nekem mondták ám, h mielőtt költözünk, kérdezzek már rá milyen az élet arra felétek, mert még a végén hasonló környékre jönnénk mi is:)Ez így viszont szerintem sokkal érdekesebb hogy már találkoztunk is...
Szamóca

Piszke írta...

Ez naggyon jól néz ki! Milyen mintával kötötted? Légy szíves írd meg! Nem a teljes leírásra gondolok, csak arra, hogy a szemeket hogyan veszed le? Előre is köszönöm!

Jucuu írta...

Piszke anyóca, köszi! :) Ott van a leírás belinkelve az első kép alatt, de amúgy nagyon egyszerű, 3 sor sima, a 4. sorban 2 szem összeköt simán, 1 ráhatás ismétlődik végig. Ezt a 4 sort kell ismételni a teteje fogyasztásáig.