2009. április 7., kedd

Megcsináltuk a tavaszt

Múlt héten az egyik szomszédunk nagy lelkesedéssel lapátolta a kocsibeállójából a havat, szerinte ez a nyarat fogja majd meghozni. Nekem elég volt a tavasz is, fogtam a hólapátot és a teraszunkról lapátoltam el a 15cm vastag hóréteget. Csak egy kis vékony jég maradt, azt pedig 2 nap alatt felszárította a nap. S láss csodát, hatásos volt a lapátolás, a hétvégére alig maradt hó a környéken! Tényleg megérkezett a tavasz. Ennek örömére az alsó szinten megpucoltam az ablakokat és a húsvéti díszítés is kikerült az ablakba (2 ablaküveg közé). A barka is nyílik már, jó lenne tenni egy túrát a környéken és szedni egy kis csokorra valót.



Tegnap a csodás tavaszi időben (köd, szürkeség, eső, néha havas eső) bementem a városba vásárolni pár dolgot, és nagy örömmel vettem észre, hogy a fagyis bódék is kikerültek már a forgalmasabb utcákra, nemsokára fagyizhatunk! Jártam méteráruban, sikerült is néhány szép anyagot találni (a szürke valóságban inkább kellemes szürkés barna színű).


Hetek óta arra várok, hogy valamelyik boltban leárazzák a gyapjúfonalakat, ez is végre megtörtént. Ez az első adag fonál a növényi festéshez, összesen 900g. Ezeket majd 50g-os motringokba tekerem, hogy könnyebb legyen festeni.


Találtam még kukoricafonalat is leárazva:


Tényleg kukoricából készült, nagyon finom puha, magamnak tervezek belőle nyári kalapot.
És a félkész kézimunkáim:

7 megjegyzés:

nöné írta...

Sok szépséggel lettél gazdagabb, és az ablakdísz zseniális, nagyon tetszik!

Melinda írta...

Micsoda sok szép kincs!:)
Az ablakdísz nekem is, nagyon-nagyon!:D
A készülő munkáidra nagyon kíváncsi lennék kevésbé kupacolt formában is. Lehet...?;)
Ez a kukoricafonal pedig igen izgalmasan hangzik.

Névtelen írta...

Nagyon hangulatos az ablak! Csodásak a fonalak!

Névtelen írta...

Kukoricafonàl??? Ezt most hallom eloszor. Mihez hasonlit, olyasmi mint a pamut, vagy mint a gyapjù? A kukorica melyik rèszèbol kèszul?

De ugyes voltàl, Te màr ablakot is pucoltàl. A dekoràciò meg nagyon aranyos!!!!

Kriszta írta...

Nagyon aranyosak ezek a kiscsibék :)
Én sem hallottam még a kukoricafonálról... :(

Anice kötős blogja írta...

Megint a fonalak javát szerezted be!

Csodásak az anyagok is, főleg a zöld vonzó.

Jó kis ablak díszed van és sokkal de sokkal előrébb tartasz az ablak pucolással is mint én, jajjaj biztassál egy kicsit..

Jucuu írta...

Nosza rajta ablakot pucolni! :) Nekem is kell még, az emeleten. :I
A kukoricafonál a pamutra hasonlít, viszont sokkal-sokkal puhább, de tényleg. Azt írják, nagyon jól szívja a nedvességet. De nem tudom, hogy a kukorica melyik részéből készült.