2008. július 31., csütörtök

Nincs fényképezőm

Nincs fényképezőm (bár fényképeznivalóm sincs), így azt találtam ki az egyik este, hogy felrakok pár képet azokról a dolgokról, amik még a blog elindulása előtt születtek.

Bár nem terveztük Szilárdot kiságyban altatni, vagy legalábbis az elején nem, mégis vettünk egy ágyat, hiszen kiságya kellett hogy legyen. :O Aztán ezt az ágyikót kicsit melegebbé, otthonosabbá akartam tenni, ezért kapott egy baldachint.
Hogy kék lett, annak nem az volt az oka, hogy fiút vártunk, hanem nem találtam semmilyen szép zöld :) anyagot a méteráruban. A kiságyban a szépen kimosott, kivasalt babaruhák várták babánk érkezését.


Mivel sok anyag kimaradt a baldachinból, így az alábbi doboz is kapott ruhát. A finn államtól minden anyuka kap egy babacsomagot, ami egy ilyen a kartondobozban érkezik. Magának a doboznak is van rendeltetése, a kezdeti időkben babaágyként funkcionálhat (matrac is jár hozzá). A lakásunk 2 szintes, így jó ötletnek tűnt befogni ezt a kezdetleges ágyikót, viszont nagyon csupasz volt, ezért varrtam neki huzatot.


StenSapu is kivette részét a készülődésből, csinált egy bölcsőt,


s egy pelenkázóasztalt, amit később polccá lehet alakítani. A bölcsőben Szilárd keresztanyja által varrt pingvinek üldögélnek (StenSapa nagy Linux rajongó, ilyet kért kisbabájának).


Pelenkákkal is készültem szülés előtt, bevásároltam tetra pelusokból,


és a varrással is próbálkoztam. Az első mosható pelenkák elég viccesen néztek ki, de ugye gyakorlat teszi a mestert.
(A felső képen szekrényben látható eldobható pelenkacsomag senkit se tévesszen meg :), az is a finn állam ajándéka volt, s azért van nyitva, mert a mosható pelenkákat ahhoz hasonlítottam, hogy megfelelőek-e méretre. Az eldobható pelenkák végül a védőnőnkhöz kerültek, ahol aztán valaki biztos elhasználta. :))


Ekkor még tépőzáras és snappivel záródó pelenkák készültek, sokat nem mertem varrni előre, mert mi van, ha nem megfelelő a szabásuk.


Kötöttem is, az első gyapjúnadrágok szintén rettentő bénára sikeredtek, jópárat nem is tudtunk használni.


A képen látható 2 alsó gyapjúnaci lett a kedvenc. Nagyon féltem, hogy kicsit lesznek, de nélkülük végül nem boldogultunk volna. Mindkettő előfonalból van, a kék újszülött méret, a sárga S-es. Imádtam őket, nagyon csinos volt bennük Szilárd.



Utolsónak egy kép a pingvinről, aki nagy szolgálatot tett, ő próbálta fel a pelenkákat, nadrágokat Szilárd születése előtt.

4 megjegyzés:

Lívi írta...

Az a bölcső! :-oooo Aztapaszta! Az én férjem miért nem tud ilyet?? Gyönyörű!
És a pingvinek is szuperek! :-)
A férjed figyelmébe ajánlom ezt a fotót: http://flickr.com/photos/sztibu/305238048/in/set-72157594390295123/

Egy másik helyen (amit most nem találok), azt írta hozzá képaláírásnak Tibor: "Linux-alapú szülés volt" :-DDD

puhababa írta...

A bölcső tényleg gyönyörű!!!
De a többi dolog is ám! A baldachin tartója is valami saját gyártmány vagy készen vettétek?

Jucuu írta...

Először nem értettem a linket Lívi, de a férjemnek azonnal feltűnt a lényeg! :)
Pindi a baldachin tartóját vettük boltban, nem volt vészes ára.

Unknown írta...

oltári képek:D köszi őket, kellene pelust varnom....csak mert mesések, és ez mindig a te blogodon jut eszembe:D