2013. április 5., péntek

Végtelen

Mint minden évben, idén is rámjött a takarókészítés kényszere. Azonban nem sejtettem, hogy az idei ilyen gyorsan elkészül, és mennyire fog tetszeni!
Az ötlet az volt, hogy a sok-sok éve vásárolt vastag sárga fonalamat elhasználjam, mert az eredeti célnak nem felelt meg. Adott volt még pár gombóc még vastagabb zöld fonal, és én naívan azt képzeltem, hogy ebből a két színből kihozok egy nagyméretű takarót. Ahogy haladtam a négyzetekkel, úgy horgoltam egyből egymáshoz őket, és kb. a kilencedik négyzetnél derült ki, hogy a sárga csak 20 darabot fog kiadni, ami önmagában nem elég. Ekkor előkotortam még pár, hasonló vastagságú fonalat, osztottam-szoroztam, tervet készítettem.


Utána már csak a szorgos horgolás következett, ami meglepően gyorsan haladt a vastag fonal miatt, no meg a lelkesedésem is közrejátszott. Úgy egynegyedénél Szilárd kijelentette, hogy ez az övé lesz, hiába van már neki ez és ez is korábbról.


Tudom, hogy nem lett egy szépségkirálynő, láttam én már rengeteg gyönyörű nagyinégyzetes takarót, amiknek a lába nyomába sem érhet ez, de mivel maradék anyagból dolgoztam, és a készlet csökkentése volt a cél, így nem bánkódok emiatt. És azért sem bánkódok, mert a való életben sokkal mutatósabb, mint a képeken, eszméletlen meleg, és a mérete is tökéletes lett, 120x180 cm.
Azért sem bánkódok, mert most már tudom, hogy képes vagyok egy ekkora méretű takaró elkészítésére, szóval ezután jöhet valami igazi, színes, mutatós mintával készült csoda, de azt hiszem, ez már a jövő év zenéje.
A széle egy alpaka szegélyt kapott, hogy ne bökjön annyira a nyakamnál, mikor beleburkolózok, ugyanis maga a takaró nem a legpuhább fajtájú fonalakból készült.


Végtelen
Minta: Wisteria négyzet a 200 Crochet Blocks könyvből
Fonal: főleg Novita Isoveli (75% gyapjú, 25% poliamid), meg néhány tiszta gyapjúfonal, 1617g
Horgolótű: 5.5mm és 6mm

Mínusz 1.6kg a készletből, háromszoros hurráá!


9 megjegyzés:

aarkus írta...

Nekem nagyon tetszik, szép, napsütéses, vidám - és sokszor jobban esik az embernek az, amit összedob az otthon talált alapanyagokból, mint amihez ritka és különleges alapanyagokat kell bevásárolnia. Ez a takaró nagyon is ínycsiklandó! :-)))))

Jucuu írta...

Köszi Aarkus, ez jólesik!

Zsuzsa írta...

Nekem is nagyon-nagyon tetszik, és nagyon megértem a kisfiadat, hogy lecsapott rá :-)

szaberka írta...

Pazar lett! Szép őszi színek, pont mint itthon az idő ;)

Macus írta...

Nagyon szép! Most hogy megnéztem a régebbi takarót, ami egy nagy négyzet, kedvem lett, hogy megint horgoljak egy olyat. Nem tudom, hanyadik lesz... :)Általában ajándékba adtam, itthon egy sincs. talán időszerű lenne Vikinek is horgolni egyet.

Kormica írta...

nekem is nagyon tetszik!!! Mennyi idő kellett hozzá?

Jucuu írta...

Zsuzsa, Szaberka, Macus Köszönöm!
Szilvi, köszi, 2 és fél hét volt összesen. Pedig azért adtam a végtelen nevet neki, mert azt hittem, hogy végtelenségig fog készülni.

Unknown írta...

Takaróhoz így a legjobb, mert milyen jó, hogy nem kellett több kilónyi fonalat bevásárolni hozzá.
A színválasztás nagyon harmonikus lett, a minta mutatós, a megvalósítás pedig a szokásosan szépséges és gondos.

Eszter írta...

Milyen jókedvű takaró lett!