2013. március 17., vasárnap

Horatio és Oren


Múlt ősszel Szilárd mellettem ült épp, amikor a blogokat böngésztem. Akkor látta meg ezt a kesztyűt, s ezzel elkezdődött a korszak, miszerint szeretne beleszólni abba, mit kötök neki. Höh.


A színeket is ő kérte, én pedig hetekig kerestem a netes fonalboltokat, ahol lehet kapni megfelelő árnyalatú és vastagságú fonalat a kesztyűhöz.
Sajnos a minta nem írja pontosan, hogy mekkora a gyerekméret, így csak reménykedni tudtam, hogy egy 5 évesnek megfelelő lesz. Határeset, csak szólok, alapos blokkolást kapott a kesztyű. Horatio, a fülesbagoly fülét lehagytam a kesztyűről, de így is imádja a gazdája, és bevallom, ő az egyetlen gyerek, aki télen kesztyűt hordott az óvodában.

fejre esett az oviban, onnan az a szép nyom az orrán

Mivel a motringok 100 grammosak voltak, és a kesztyűre összesen 50 grammot használtam el, így született meg az ötlet a sapkához. Ezt már sokkal élvezetesebb volt kötni, hogy nem olyan pici darab, ha jól emlékszem, 7-szer ismétlődik rajta Oren, a sárga hóbagoly.Horatio és Oren
Fonal: Cascade Yarn Heritage Solids & Quatro Colors (75% merinogyapjú, 25% poliamid) 50+30g
Kötőtű: 2.25mm, 2.5mm, 3mm
 

6 megjegyzés:

matkom írta...

De klassz, Jucuu, és milyen boldogan viseli! :-)

Mázsa Viki írta...

Áááá, ez a szett fantasztikus!!!

Norema írta...

Nagyon aranyos Szilárd ebben a szettben. Látszik, hogy imádja. A sapka passzéja is eredeti, még nem találkoztam ilyennel. A színválastás is szuper, a kedvenc szineink.

Lirent írta...

Óriási! Nagyon tetszik.

florentine írta...

Szuper!

aarkus írta...

Hű, ez annyira menő, hogy nem jutok szóhoz!