2013. január 30., szerda

Ezüstfehér

Még pár évvel ezelőtt láttam a drops oldalán egy nyári felsőt, aminek a mintája nagyon megtetszett. Azt a mintát felhasználva kötöttem meg egy rövid ujjú kardigánt pamutfonálból kb. 3 éve, de sajnos nagy lett, nem éreztem jól magam benne, így szinte sosem hordtam, majd lebontottam nemrég, a fonal újrahasznosításának reményében.
Nagyon szeretem ezt a fonalat, egyik legjobb pamutfonál, amivel kötöttem, de sajnos pár éve megszüntette a gyártó.
Most megint Veera Välimäki-hoz jutottunk el, mert a kardigán, amit végül a fonalból kötöttem, az ő mintája. Még áprilisban kezdtem el kötni, kisebb-nagyobb szüneteket beiktatva. A legnagyobb félelmem az volt, hogy a fonal nem lesz elég, így ősszel 2 hónapig nem nyúltam hozzá, hátha attól szaporodni fog. Végül tényleg nem lett elég, már a ravelry-n kutattam utánpótlás után, hátha valakinek van a szekrény mélyén egy-két gombolyag, mikor rájöttem, hogy van egy gombóc Rowan Denim fonalam, aminek a színe  megegyezik a Novitáéval. Így az ujja passzéja már abból készült, a lustakötésnek hála nem lehet egyáltalán látni a váltást
A kardigán gyönyörű sk. behúzott gombokat kapott, egyetlen dologban hibáztam csak. A széleket körbehorgoltam, mivel a lustakötés a gomboláspánton pillanatok alatt szétnyúlna enélkül. Viszont túl szoros lett a horgolásom, így kicsit összerántja a felső gombnál az ívet, és bár nem túl feltűnő, az én szememet nagyon bántja. Nyilván nem lenne nagy munka újrahorgolni, de még nem tudtam rávenni magamat.


Ezüstfehér
Minta: Something silver (Rav link)
Fonal: Novita Luxus Cotton (100% pamut), Rowan Denim (100% pamut), 537g
Kötőtű: 3.5 mm

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ez a kardigán gyönyörű! Álmaimban már én is tudok ilyen gyönyörűségeket kötni!

Irenka írta...

Az előző is szép volt, ez pedig remek darab lett. Viseld egészséggel!

peony írta...

Szép lett, nagyon jól áll!