2011. augusztus 2., kedd

Tavaszi? kardigán


Az úgy volt, hogy már nem is emlékszem hogyan, de rátaláltam erre a mintára és nagyon megtetszett, s láttam a ravelry-n, hogy fiúknak is jól áll, s volt hozzá fonalam is, vagy talán épp ahhoz kerestem mintát, nem emlékszem. Megvettem a mintát, s hogy mihamarabb legyen Szilárdnak valami csinos tavaszi kardigánja, már böködtem is a tűt. Aztán végigolvasva a mintaleírást és tovább nézegetve a ravelry-s képeket az elkészült kardigánokról, láttam, hogy a válla fogyasztása valahogy nem jó. Mert szerintem az nem néz ki jól, ha a nyakáig összesen 2 (vagy talán 3) sorban végezzük el a szemek fogyasztását. Mentem hát a saját fejem után, s ez a része így rendben is lett volna (igazából nem, mert nagyon nem illett Szilárdhoz a pulcsi stílusa), de beletettem a piros színt is a zöld és a kék mellé, ezt nem kellett volna. Az én szememnek nagyon lányos lett, tudom, hogy ez nem jön vissza a képről, de egyszer volt csak Szilárdon a kardigán s utána lebontásra került. Íme a legelőnyösebb kép róla, mielőtt szétszedtem:


De kardigán kellett, s most már tudtam, hogy mit akarok, vagyis hogy mit nem, így újra felszedtem a szemeket. Könnyű dolgom volt, mivel támpontom volt a szemszámokat illetően, de ezúttal fentről lefelé kötöttem, raglán ujjakkal és piros szín nélkül. Más apróbb változtatásokat is csináltam az előzőhöz képest, ezáltal a végeredmény sokkal jobb lett:


Hátul a nyakához került néhány rövidített sor, így kényelmesebben és szebben áll, a passzét pedig vékonyabb tűvel kötöttem.


Sajnos a mérete pont jó, így nem hiszem, hogy túl sokáig fogja Szilárd hordani, jövő tavaszi kardigán biztos, hogy nem lesz belőle.


Tavaszi kardigán
Minta: saját, Playful Stripes Cardigan ihlette
Fonal: Schachenmayr nomotta, Cotton Eco (100% bio pamut), Barka Gilice (100% pamut),
Kötőtű: 3 és 3.5 mm

7 megjegyzés:

Zelnice írta...

igen, sokkal fiúsabb! szuper.

rojalka írta...

Nagyon jóóóó!Nekem nagyon tetszik mindkét változat.De a 2. pasis lett.

peony írta...

Igazad volt, sokkal fiúsabb így. Nagyon csini lett.

Mázsa Viki írta...

Határozottan jobban tetszik a Te variációd!

Annamari írta...

Nekem a lányosban mindössze a piros volt, ami szerintem sem illik fiúhoz, legalábbis nem az adott színösszetételben. (Mondjuk, én szeretem a lentről kötött darabokat). De a fiús variáció is nagyon jó! Tény, hogy jobban illik Szilárdhoz.

King.art írta...

A végső végeredmény szuper lett! Mondjuk szerintem az első sem volt rossz, nekem talán a körben futó csíkok miatt kevésbé fiús.
Nagyon jól áll Szilárdon. :)

Névtelen írta...

Nagyon klassz lett!
Nem semmi, hogy csak úgy "mész a fejed után", és ilyen dolgok születnek.
Nekem ez komoly tervezést igényel, és még úgy is előfordul, hogy borzasztó lesz a vége.
Vera