2011. augusztus 22., hétfő

Az első raglánom

Valamikor bő két éve tavasszal fogtam bele ebbe a kardigánba, akkor blogoltam is róla egy kép erejéig. Ez volt a legelső raglán ujjasom, fentről lefelé kötve. Addig kötöttem, míg elértem hónaljig, odáig tartott a lelkesedés, hiszen addig volt újdonság, hogyan készül. Ezután kerülgettem hónapokig, majd a kosár mélyére került, megkötöttem útközben sok-sok raglán ujjas felsőt, míg idén tél végén újra rátaláltam. Pikk-pakk befejeztem, mert nagyon szerettem volna egy vékonyabb kardigánt magamnak.


Itt találtam annak idején a legjobb leírást az elkészítéséhez, de már nem emlékszem, hogy a szemszámot végül én számoltam-e ki, úgy rémlik, hogy igen. Később is a saját méreteim szerint mentem, karcsúsítottam derékban és fogyasztottam az ujját.


Nagyon szeretem használni, imádom a színét és kényelmes viselet. A mintát a szélére valahol egy pulóveren találtam, de sajnos nem mentettem el, ráhajtásokból és fogyasztásokból áll, igen egyszerű.


Sinappi
Minta: top-down raglan cardi/ravelry
Fonal: Vuorelma Veto (85% gyapjú, 15% poliamid), 473g
Kötőtű: 3.5mm



8 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Tökéletesen időzítettél, épp egy lépcsőfokkal mögötted vagyok (vagyis most készülök életem első raglánjára. Jah, ez talán nem is csak egy lépcsőfok:)))))

Praktikussági szempontból van valami különbség a kötési irányok között vagy csak kihívás az új irány kipróbálása?:)

(Basszus, nagyon jól áll, főleg az utolsó előtti képen, ahol látszik az alatta lévő szín... Tökéletes lesz őszre!:)

Jucuu írta...

Köszi Kicsikató! :)
Én azóta kötöttem ilyet is, olyat is nem egyet és jobban szeretek fentről lefelé, de biztos mindenkinek megvan erről a saját véleménye. Ha egy ilyen egyszerűt akarsz, akkor szerintem teljesen mindegy, merről kötöd, ami neked vonzóbb.
Fentről lefelé kötve viszont könnyebb próbálni útközben.

Hena írta...

Nagyon csini a kardigánod és nagyon jól áll!!!
Én is épp a raglánkötéssel szemezek, de gyakorlásképp elöbb a fiúknak kötök majd :D

rojalka írta...

Nagyon jóóóóó!Én csak mellénykét kötöttem eddig raglánosan.De szeretnék majd Anninak kötni egy pulcsit is,de a számokkal bajban vagyok. :)

Vera írta...

Te már megint karcsúbb vagy!!!

Timici írta...

nagyon jó lett és remekül áll! Ezt a mintát én is lementettem már,de belevágni még nem mertem. Milánnak kötöttem először ilyen fentrl lefele raglánosat és nagyon tetszik,úgyhogy talán már magamnak is megcsinálhatnám...:s

Jucuu írta...

Köszönöm mindenkinek!
Vera most viszont nem látod rosszul, tényleg így van. :)

Kriston Krisztina írta...

milyen csinos vagy, Jucuu! csak nem fogysz? kéne egy jó tipp nekem is :o
szép a kardigán is ám :)