2011. április 14., csütörtök

Kalajoki


Hahaha, nevettem fel, amikor tegnap kiléptem az ajtón félcipőben és fityiszt mutattam az út szélén foltokban elterülő hónak. Olyan ütemben olvad a hó, hogy jobbat kívánni sem tudnánk magunknak, így hát tegnap levettem a téli cipőm és a tavasziban indultam neki az útnak. Azért egy gyapjúzokni elfért még a lábamon, mert kánikula nincs, de ez legyen a legkevesebb.
A kedvenc zoknim lett ez a pár, amibe a tavalyi zoknikötős kihívásom részeként kezdtem bele még év végén, de végül csak januárban fejeztem be. Az elején nekem zavarosnak tűnt a foltjaival, de talán megszokta a szemem, ki tudja, mert most már nagyon tetszik. Ráadásnak tökéletes a mérete és jó meleg.


A minta finn, de angolul is letölthető. Nevét a Kalajoki nevű finn folyóról kapta, ami hasonlóan kanyargós, mint a csavartszemes mintázat a zokni szélén.
A minta kicsit vastagabb zoknifonalat kíván (50g=130m), így szívesen ajánlom azoknak, akiket eddig elriasztott a vékony zoknifonal gondolata a zoknikötéstől.

Kalajoki zokni
Minta: Kalajoki, ingyenes minta
Fonal: saját festés (75% gyapjú, 25% poliamid), 70g
Kötőtű: 3mm

5 megjegyzés:

aarkus írta...

Szia Jucuu, de jó hallani a hangod!
A zokni nagyon szép, finom rajta a hullám, és a színei is jók!

Sch Gabi írta...

Néha már hiányzik a finn nyelv... Jó neve van a zokninak. Remélem, idén nem lesz hóvihar április 19-én ott felétek, mint két éve, Húsvétkor Jyväskylä-ben... Szép tavaszt.
Ja, és klassz a zokni!

Otthon Művek írta...

Szuper a zokni!
Kívánom, hogy odaérjen a tavasz!
Megjegyzem, itt most épp szünetet tart. Talán elugrott hozzátok?

Irenka írta...

De jó zokni! Mielőbbi tavaszt!

mirkka írta...

Nagyon kellemes lett ez a zokni. Szerintem jó ez az enyhén átmenetes fonal a hullámzó mintához. Nekem a vízparti homokot juttatja eszembe, amibe hullámmintát rajzolt a szél és a víz.