2009. július 10., péntek

Simlis sapka kenderfonálból


Ezt a fonalat teljesen másra terveztem használni, de mikor a legújabb Suuri Käsityö újságomban megláttam a simlis sapka mintáját, amit erre a fonálra terveztek, inkább amellett döntöttem.
Megkötöttem a sapkát gyorsan egyik este, izgultam végig, hogy jó lesz-e Szilárd fejére, olyan nagynak tűnt. Reggel persze kiderült, hogy tényleg így van. Fém kötőtűvel (az volt csak szabadon) meg sem sikerült közelíteni azt a szemszám/10cm sűrűséget, amit a minta (és fonálgyártó) írt, ezért volt bő a sapka. Ekkor visszabontottam a harmadáig és bambusz tűkkel, kevesebb szemszámmal elkészítettem újra. Így a méret már jó lett.
A képeken még mosás előtt látható a sapka, a mosás miatt azonban elvesztette tartását, az eleje megnyúlt, így Szilárd belelógott szemébe. Ráadásul jól megnyújtottam körbe a sapit, hogy még véletlen se nyomja gyermekem fejét, na ezt nem kellett volna.


Egyik nap ráadtam a fejére, s hogy ne zavarja a simli(?), azt behajtottam a sapka alá. Kiderült, hogy úgy sokkal jobban néz ki, ezért fogtam, visszahajtottam a visszájára a szélét és levarrtam. Így feleakkora lett a simlirész, s tartása is lett, pont ahogy kell. Hátulra, a szélébe pedig belefűztem egy nagyon vékony gumit, így most már tényleg simlis sapkának néz ki, Szilárd füle mögé lehet rakni (tehát nem a fülén van, mint a képeken).


Simlis sapka kenderfonálból

Modell: Suuri Käsityö újság, 2009/6-7
Fonál: Allhemp6 (100% kender), 53g
Kötőtű: 4mm

11 megjegyzés:

puhababa írta...

Nahát, ezt a sapit pont tegnap láttam, pirosban, csak ott meg kicsi lett. :))
Egyébként meg irtó édes! Nem kérhetném el a leírását?

Unknown írta...

Nagyon édi a sapi! Tök jó ötlet a hátsó részébe varrt gumi, így biztosan mindig kényelmes lesz!
Szilárd milyen nagy legény már!

King.art írta...

Tyű, micsoda vagány pasi. :) Remélem hamarosan élőben is láthatjuk:D
Simlis sapi nekem is nagyon izgatja a fantáziám, ha megvan magyarul, én is elkérhetem? Köszi.

matkom írta...

Nekem is nagyon tetszik kavicsozós barátunk új sapija :), és ha lehet, én is szeretném elkérni a leírást, ami alapján készült.Köszönöm szépen.
Márti

Jucuu írta...

Örülök, hogy ennyire tetszik mindenkinek! A leírás nincs meg magyarul, de Puhababának az nem jelent problémát, hogy finnül kapja meg. ;)

zazálea írta...

Azt hiszem, éppen az ilyen esetek miatt nem kötök annyit, mint egyébként szeretnék. :o( Nincs türelmem, így viszont még jobban csodállak! A csemete pedig már nagyon profi, hiába, a korai szoktatás megtette hatását... :o)))))

Lívi írta...

Ú, ez a sapi és a szemüveg így együtt! Ütős! :-D

Judilla írta...

De helyes lett!! Igazán jó macsós fazont sikerült kötni.:))

Timici írta...

felnézek Rád a türelmedért, én tuti nem kötném újra, ejnye én!
ha van egy kis időd, gyere nézz be hozzám, köszi

Névtelen írta...

Isteni a sapi! Nekem így is nagyon tetszik, esetleg tényleg egy kis gumit fűznék bele.

Unknown írta...

Hú, de vagány :-)