2009. március 10., kedd

Mamusz a lábára

Ismét egy kötés még január környékéről. Szilárd unokatestvére kapott egy ilyen fajta mamuszt, már akkor terveztem Szilárdnak is kötni. Anyukáméknál viszont a konyhapadló hideg, így kellett mindenképp meleg lábbeli otthonra.
Ugyanaz a fonál, mint az előző cipőcskénél, erre viszont varrtam műbőrből talpat, azt gondolom, hogy ez tartósabb lesz és a gyapjútalpat is védi, s ráadásul mosni sem kell majd olyan gyakran.


Talpas mamusz

Modell: En pointe-tossut, angolul, finnül
Fonál: Sandnes Tove (100% gyapjú), és egy picike Zitron Loft (100% merinógyapjú), összesen 23g
Kötőtű: 3mm

11 megjegyzés:

Kormica írta...

Óóóóó! Pont a hétvégén vettünk a lányomnak mamuszt.... ha én ezt hamarabb látom, nem is költöttem volna rá, hanem ilyet csinálok.
Ügyi vagy, klassz lett!

ilkuchta - Ildi írta...

Ez nagyon ott van!!! Bárcsak tudnék kötni, bárcsak lenne időm megtanulni. Kár, hogy nem 48 órából áll 1 nap. Jucuu, megint szépet alkottál és ez műbőr talp ötlet nagyon jó!! :)

Jucuu írta...

Köszi! Ildi ha tudnád, hányszor érzek ugyanígy, bár lenne még pár plusz óra egy napban. :)

Timici írta...

Judit ez nagyon jó, én is valami ilyesmit szeretnék a srácoknak anyósomhoz, mert ott is kő mindenhol, most fogom a fejem, hogy decemberben kidobáltam a bőrdarabkáimat.:(

Névtelen írta...

Nagyon tuti! És az a kisautós gomb:)

Névtelen írta...

Mintát tudnál mellékelni hozzá? Annyira édes!!

Zeldácska

Jucuu írta...

Zeldácska, az utolsó kép előtt van link a mintához. :)

Névtelen írta...

Ja, Zokni vagyok. Bocs. :)

reva írta...

Szia Judit!

Sajnos az angollal hadilábon állok, a mamuszkát viszont nagyon szertném - ki tudnál segíteni egy magyarra fordított mintával?

Előre is köszönöm!
Vera

Anna anyja írta...

Szia, Judit!

Nagyon aranyos a mamuszka és én sem igazodtam el az angol leíráson. Ha legalább némi támpontot tudnál adni, hogy hol kell elkezdeni a kötést stb.... az első zoknink a leírásod alapján mindjárt kész!

Judit

Jucuu írta...

Hú, hát nem tudom, hogy menni fog-e mostanában.. Megpróbálom, de nem ígérem 100%-ra, oké? Ide rakok egy kommentet, ha kész és akinek kell, az írjon majd e-mailt. :)