2008. június 3., kedd

Nyári sapka

Úgy terveztem, hogy igazi nyári sapkát majd Szilárd keresztanyukája, Ivett varr, mikor hazalátogatunk. De az anyagaim között keresgélve elkapott a láz és tegnap este nekiestem a szabásnak.
Teljesen elkápráztattam saját magam! Soha nem gondoltam volna, hogy képes lennék egy sapkát elkészíteni, ugyanis kevés sikerélményem volt varrásban eddig, ha a pelenkákat nem számoljuk.


A mintát abból a könyvtári könyvből vettem, amiről ebben a bejegyzésben számoltam be. 48 cm-es fejméret volt a legkisebb minta, ez picit nagy Szilárd fejére, de majd belenő. :)


Azt már eldöntöttem a legelején, hogy ferdepántot nem fogok használni, volt ugyanis valami halvány emlékképem arról, hogy korábban szörnyen ronda végeredményt produkáltam egy ilyen varrásakor.
Aztán ahogy haladtam a sapkával, rájöttem, hogy legjobban mégis akkor fog mutatni, ha ferdepántot lesz a szélén. Így éjfél körül elkezdtem kiszabni a pántot és bevasalni (a készítéshez a könyvtári könyv volt segítségemre, képes leírás volt benne, hogyan kell csinálni). Itt nagyon jól jött volna Mamis ferdepánt készítője!
A legnagyobb döbbenetemre sikerült szépen felvarrni.


Nagyon vártam a reggelt, hogy Szilárd fejére húzhassam a sapkát. Először zavaró volt a széles karimája, kislányossá tette, de hozzá lehetett szokni gyorsan. Meg amúgy is az volt a fő szempont, hogy a tűző napsütéstől megvédje Szilárd nyakát és arcát, ha valaki lánynak nézi a sapi miatt, nosza fene.

11 megjegyzés:

Lívi írta...

Én még mindig csak azt tudom írni: WEBSHOPOT, JUCUU!!!! :-)

Annyira szuper ez a sapi (is)! Csak csorgatom a nyálam...

Vera írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz...

Jucuu írta...

Köszi nektek! :)
Láttam ám Lívi a másik bejegyzésben a hozzászólásod, csak elfelejtettem válaszolni. Nagyon szívesen nyitnék webshopot, de nem hiszem, hogy bárki kapható lenne az én amatőr ruháim vásárlására. Postafordultával jönnének a ruhák vissza. :) De azért élvezem a varrásuk! Meg a megjegyzéseitek is! :)

Vera írta...

A pelenkáidra már is magadnak tudhatsz egy vevőt!

Képzeld, vettem egy Lana kendőt végül, és nem tetszik :( Ez is nagyon vastag, és semmi extra. Úghogy vettem egy Amazonast is...

Jucuu írta...

Óó, de kár! Én nem ismerem, szerintem még nem is láttam Lanát, se Amazonast, csak Didymosom meg Girasolom van. Az új Pfaum jó vékony, szerintem jó lesz nyárra. Bár itt nincs olyan meleg, hogy agyon izzadnánk magunk. S Az is jó, hogy azért elég jó áron el lehet adni a használt kendőket is.

Lívi írta...

Jucuu, én nem küldeném vissza! (márcsak a postaköltség miatt se! hehe)
:-DD
Igen valószínűleg baromi sok lenne a postaköltség... :-( De akkor majd összevárnánk a sok szép dolgot, és egyszerre postáznád :-) Vagy tömegesen rendelnénk tőled :-)

Vera: milyen kendőről váltottál Lanára, hogy azt írod: "semmi extra"?

ilkuchta - Ildi írta...

Imádom ezt a sapit!! :)
Nem tudod véletlenül beszkennelni abból a csodakönyből a szabásmintát? A 48-as méret még jó is lenne az én 4 éves!!! fiamra.
Már alig várom a kantáros nacit.

Jucuu írta...

Ilkuchta, de beszkennelem szívesen, valamelyik nap. Majd elküldöm az emiledre, ha még megtalálom a leveleim közt. :)

Lívi válaszolok a Verának feltett kérdésedre, remélem nem gond neki. A Nandu kendője mellé szeretett volna nyárra egy vékonyabbat, de nem jött össze. :( Bár nem tudom, az Amazonas-a hogy szuperál, arról még nem nyilatkozott :)

Lívi írta...

Hm. Érdekes. Szerintem a Nandu és a Lana között zongorázni lehet a különbséget.

Vera írta...

Livi tudom, hogy fura, de nekem egy lényeg volt: a vastagság. Erre megjött a Lana, és az egész család döbbenten konstatálta, hogy ez ugyanolyan vastag, mint a nandu... Most úgy döntöttem, megpróbálom a nandut elpasszolni és a lanát megtartani, az amazonas mellé. Az A. egyébként jónak tűnik, bár csúszós kicsit, és hőségben ez is meleg, de talán nem annyira...

Névtelen írta...

Nagyon édi a sapka! Én is kaphatnék szabásmintát?

És milyen vicces fejeket vág hozzá Szilárd! :)))