2008. április 23., szerda

Gyönyörű fonalak

Már bő egy hónapja vártam azt a csomagot, ami tegnap érkezett, benne fonalakkal és kötőtűkkel.
Angliából ebből a netboltból rendeltem őket, de az egyik fonal nem volt raktáron, emiatt kellett eddig várnom. Igaz ez a hiányzó fonal még most sem érkezett meg, de a csomag többi része el lett küldve múlt héten.


2 gombolyag Noro Kureyon (100% gyapjú) és 1 nagy gombolyag Noro Iro (75% gyapjú, 25% selyem) volt a csomagban, emellett 2 Knit picks körkötőtű. (A babakéz nem a csomaggal jött, Szilárd mindenképp meg akarta kaparintani a tűket...)

Az egész rendelés azért indult útjára, mivel nálunk nem találtam megfelelő kötőtűt Szilárd nadrágjának folytatásához. Elkezdtem külföldi oldalakon nézelődni. Kiderült, hogy Angliában lényeges olcsóbbak a fonalak, így kerültek a kötőtűk mellé ezek a Noro fonalak is. Ha a finn árakhoz hasonlítom az angol árakat, akkor a kötőtűket ingyen kaptam.
A Noro Iroból sál születik majd StenSapunak, a többivel még várok, meglátom mi kívánkozik ki belőlük.

Szilárd nadrágja ebben a fázisban várja már egy ideje a kötőtűket, most végre nekieshetek és folytathatom.


(Jövőhéten Angliába utazunk pár napra, ki lehet találni, hogy kinéztem-e már fonalboltot Londonban, ahova be kell térünk...)

7 megjegyzés:

Lívi írta...

Nyilván nem néztél ki semmiféle fonalboltot ;-) Londonban? Ugyan kinek jutna ilyesmi eszébe? :-DDD

Arcencil írta...

Szia!!
Ne haragudj, hogy ismeretlenül írok, és ide (nem találtam az e-mail címedet)
Érdeklődnék a patetoló kéziszerszám felől. Meg tudnád esetleg mondani, hogy honnan rendelted? Kínából? Kb. milyen árban lehet hozzájutni???
Nagyon szeretnék én is egy ilyet beszerezni, mert az elkövetkező időkben én is tipegőket fogok varrni :-)
Köszi a segítséget!!!

Ps: nagyon ügyesen kötsz és varrsz és szeretem a blogodat olvasni. Be is hivatkoztalak magamhoz :-)

Jucuu írta...

Szia Arcencil!
Egy finn netes boltból vettem, a márkája KAM, amerikai cég. (Kínában gyártják). Lehet Magyarországon is kapni a hígom szerint, aki varrónő és a munkahelyén is van, megkérem, hogy kérdezzen utána. De itt is van hasonló:
http://kellekker.hu/beloldal.php?item=termekek&id=76
Megírom az oldaladra, ha megtudtam a húgomtól a Kam márkájú beszerezhetőségét.

Köszi a hivatkozást, a te oldalad meg csodálatos, hihetetlen, milyen ügyes vagy!

Arcencil írta...

Szia!!
Köszi a gyors választ, megnéztem az oldalt amit mondtál és tényleg ott is van ilyen kütyü! De azért megköszönöm, ha majd megküldöd a KAM beszerzési forrását!
További jó varrogatást!
Enikő

Névtelen írta...

Szia Judit!

Én még csak most ismerkedem a kötéssel. Nagyon tetszenek a Noro fonalak. Esetleg nem tudsz nekem segíteni, hogy Magyarországon be lehet-e szerezni ezeket a fonalakat?? Ha csak külföldről, akkor akár oldalt tudsz küldeni?? Köszönöm válaszod!

Ui.: Nagyon tetszenek műveid!!:)
Kriszti

Jucuu írta...

Szia Kriszti! Úgy látom, Magyarországon nem lehet kapni. :( Szerintem írd be a német gugliba (google.de), hogy Noro yarn, biztos kiad sok netes boltot, ahol lehet kapni. Úgy képzelem, hogy ott az árak is egész jók, de láttam már angol oldalon is jó árú fonalakat, szóval érdemes keresgélni, nézegetni az árakat, meg a postaköltségeket összevetni. :)

Névtelen írta...

Szia!

Köszönöm válaszod!Hát sajnálom, de akkor megfogadom a tanácsod!
Köszi a gyors választ!!!:)

Kriszti