2008. április 26., szombat

9 mosható pelenka

Tegnap reggel 10-kor nekiestem a pelenkakészítésnek és este 9-ig meg sem álltam. StenSapu itthon volt szabadságon és megbeszéltük előre, hogy ez egy pelenkavarrós nap lesz, Szilárdot megpróbálja lefoglalni annyira, hogy nyugodtan dolgozhassak.
Még előző nap kiszabtam 9 pelenkának megfelelő anyagot, így már reggel elkezdhettem beütni az első patentokat.
A nap eredménye: 5 belső és 4 darab 2 az 1-ben pelenka.


A belső pelenkák mind bébiplüssből készültek egy régi jó bevált minta alapján. Nedszívót egyikbe sem varrtam, a képeken tetrapelenkával vannak megtöltve.
Most elég jól sikerült a szélek elvarrása is, odafigyeltem, hogy ne húzzam az anyagot a varrás során, így nem hullámosodott be. Viszont megtanultam egy lényeges dolgot: a mennyiség a minőség rovására tud menni! Soha többet nem varrok egyszerre ennyi pelenkát. Azt hiszem, az elkövetkező hetekben egyáltalán nem varrok pelenkát...



A 2 az 1-ben pelenkákban kívül ismét PUL, belül mikropolár van, és ezekben sincs nedszívó mag.
A kiszabásuknál figyelmetlen voltam és a szabáminta felső szélét nem hajtottam ki rendesen, így az a rész 2 cm-rel rövidebb lett. Csak kicsit voltam mérges, mikor észrevettem. De úgy néz ki, így is használhatóak lesznek, remélem, nem növi ki gyorsan Szilárd őket. Ilyen típusú pelenkát egy darabig nem szeretnék varrni, vagy talán már egyáltalán nem. Ebből a fajátból összesen 10 darab van, ha Szilárd kinövi őket , akkor következőnek már "up and go" stílusúakat szeretnék csinálni.



Még egy kép a pelenkahegyről:


Ma csudajó helyen jártunk, méghozzá egy moshatópelenka rendezvényen. Finnország moshatópelenka gyártóinak termékeivel lehetett ismerkedni, vásárolni is volt lehetőség. Én előre készültem, az előre megrendelt és kifizetett dolgokra 10 % árengedmény volt a legtöbb árusnál, ezért megvettem előre az anyagokat és patentokat, amikre szükségem volt.
Ezzel a csomaggal jöttem haza:


Bébiplüss az összes anyag, annyira gyönyörűek a színeik, hogy egy pillanatra el is bizonytalanodtam, akarok-e szünetet tartani a varrásban... De mivel a tegnapi varrás után a hátam majd leszakadt, a tenyerem a patentolástól teljesen bedagadt (megszámoltuk, 134 db patent került a pelenkákba...), így azt hiszem, mégis kibírom egy darabig.
A rendezvényen rengeteg hordozókendős anyuka volt, na meg egy apuka is, méghozzá StenSapu a vadiúj Babyhawk mei tai kendőjével. Szülinapjára kapta, nagyon szereti, büszkén járkált vele a sok anyuka között. Sajnos elfelejtettem lefényképezni, milyen jól nézett ki, igérem, amint lehet pótolom! Addig is egy kép az álomittas szemű Szilárdról, ahogy a szőnyegen jógázik:

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jucuu, nem ér ennyi témát behalmozni egy posztba! És kérem a további részletezést: először is, milyen Babyhawk-ot vettetek a férjednek? Képet kérnék! Másodszir is: remélem, ez a jövő Magyarországon is! Mosható pelenka kiállítás és vásár... Én kívánom, hogy legyen "divat", mert van, aki csak erre a hívószóra indul be. Érdekes volt nekem megtapasztalni, micsoda öszefüggés van a hordozás és a textilpelenkázás között, még teljesen világos számomra sem, miért, csak sejtem. Milyen hordozóeszközökat láttál? Pelus megint: itthon még az is ufó, ha textilpelust használok, lám, a fejlettebb vidékeken már régóta nem a fehér=pelenka. Az egy következő lépés, én is szeretnék ilyet, mekkora buli ez! Gratula a varráshoz, de még mindig nem értem, hogy miért nem AIO-t varrsz. Jobb viseletnek tartod a bébiplüss+tetra kombót? A bébinek jobb szerinted vagy kezelni (mosás, szárítás?
Hát, csak ennyi...:-)
orsi

Jucuu írta...

Kamcsatka, valahogy mindegyik téma kapcsolódott a másikhoz, azért lett ilyen sűrű. :)
A Babyhawkról lesz kép, szerintem Angliai utunk után, visszük oda, hogy a férjem is tudjon hordozni gond nélkül. Tegnap nagyon elégedett volt vele!
A vásáron rengeteg szőtt kendő volt, szebbnél szebbek. Meg pár rugalmas.
Azért nem varrok AIO-t, mert nekem túl nagy macera bevarrni a nedszívó magot a pelenkába. Sok idő és nem tudom szépre varrni, csálé lesz, elhúz, stb. Nagyobb macera, mint megtölteni a pelust pelenkázás előtt... Meg ugye sokkal gyorsabban megszárad. És azért töltöm tetrával, mert abból sok van :) És puha még ha sok rétegű is. Vannak flanell betéteim is, meg frotír is rengeteg, de valahogy ezt jobban szeretem és elég is 2-3 órára.

Szilva írta...

Szia Juccuu! Imádom a pelenkáidat! Annyira üdítőek! Még nem vagyok nagy pelenka- tudós, de nekem tetszik ez a bébiplüssös dolog. Milyen szabásminta alapján dolgozol? (küldd el nekem lécci: beszilva@gmail.com) Ja ,és a patentok is nagyon profik! Gratula!

Csenge írta...

Szia!
Tudom, hogy megmosolyogtató lesz a kérdés, de mi az a PUL anyag? Itthon vadászok valami külső réteghez való anyagra, így találtam a te blogodra is. Abszolult faltam szavaidat, mert minden amiről írsz érdekelt. Még szerencse, hogy gyermekeim délutáni alvásszükséglete több, mint egy óra :).
Én is varrtam pelust a lányomnak, most egy csomó ötletet találtam nálad, amit ki is akarok próbálni. Plüssből még nem próbáltam, de most már itt az ideje, meghoztad a kedvemet. Szerinted a gyerek esőkabát anyag használható ilyen célra? Köszi előre is a válaszodat és köszi a sok tippet!
Csenge

Jucuu írta...

Csenge, gyere ide, itt ilyenekről beszélgetünk:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=437731&postdays=0&postorder=asc&start=0

Csenge írta...

Szuper!
Köszönöm már böngészek is. A gyerkőcök alszanak, így most itt a tér és az idő :)! Nagyon köszi a segítséget!
Csenge